2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Elrendelte a bíróság a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított nigériai férfi letartóztatását - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

  • Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi szombat délután "szexuális szolgáltatást kívánt igénybe venni egy nőtől, azonban nem volt hajlandó előre kifizetni a szolgáltatás ellenértékét". Amikor a sértett távozásra szólította fel, a férfi rátámadt, fojtogatta és szexuálisan is bántalmazta.

A rendőrség a bűncselekmény után néhány órán belül elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit szexuális erőszak miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított jelenléte az eljárásban és a bizonyítás zavartalansága csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, ezért a nyomozóhatóság előterjesztése alapján indítványt tett a gyanúsított letartóztatására - tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája az indítvány alapján elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, ellene a védelem fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék később tudatta: a letartóztatást május 14-ig rendelte el a bíróság.

A törvényszék tájékoztatása szerint a nigériai férfi Magyarországon egyetemi tanulmányokat folytat, és bár büntetlen előéletű, vele szemben más, személy ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárások vannak folyamatban.

A bíróság közlése szerint a férfi - bár bejelentett munkahelye, legális jövedelme van, a tartózkodási engedélyén szereplő címen életvitelszerűen nem él, a más eljárásban megadott lakóhelyén sem tartózkodik, jelen eljárásban egy harmadik - hivatalosan nem bejelentett - lakcímet adott meg.

A bizonyítási eljárás meghiúsításának, megnehezítésének megakadályozásához a bíróság szerint a gyanúsítottal szemben kényszerintézkedés alkalmazása szükséges és tekintettel arra, hogy a férfi terhére rótt bűncselekményt az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, így alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság szerint a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag a letartóztatással biztosíthatók. Enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a fent részletezett okok miatt nem volt lehetőség - közölte a törvényszék.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elítélték a Gellért-hegyi rablóbandát

Elítélték a Gellért-hegyi rablóbandát

Jogerősen 2-3 éves börtönbüntetéseket szabott ki a fiatalkorúakból álló Gellért-hegyi rablóbanda ügyében a Fővárosi Törvényszék hétfőn - tudatta a bíróság sajtóosztálya közleményben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!