2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 10:55

Belföld

Leszavazta a baloldali többségű testület a kormánypártok prémiumokra vonatkozó javaslatát

Leszavazta a baloldali többségű fővárosi vezetés a kormánypártok előterjesztését miszerint újra a közgyűlés hatáskörébe adták volna a prémiumkifizetés lehetőségét. Ezzel megakadályozták volna, hogy Karácsony Gergely egy személyben, egyeztetés nélkül, bármikor akár 10 milliós jutalmakat osztogathasson. A többség azonban leszavazta a javaslatot, így a jövőben is a főpolgármester dönt kinek és mikor ad prémiumot.

  • Leszavazta a baloldali többségű testület a kormánypártok prémiumokra vonatkozó javaslatát

A fővárosi közgyűlésen tett javaslatot arra Wintermantel Zsolt, a budapesti Fidesz frakcióvezetője, hogy a testület a prémiumok kifizetésének engedélyezését vonja vissza a főpolgármestertől és helyezze vissza közgyűlési hatáskörbe. Erre mint mondta azért volt szükség, mert nyáron – miután Karácsony Gergely megemelte a BKK jegyárakat – saját döntési jogkörben, 2 nap alatt több 10 millió forintos prémiumokat hagyott jóvá különböző fővárosi cégek vezetőinek.

Az előterjesztés elfogadásával a kormánypártok megakadályozták volna, hogy Karácsony Gergely egy személyben, egyeztetés nélkül, bármikor milliós jutalmakat osztogathasson.

Köszönöm szépen frakcióvezető úr javaslatát, amelyben megpróbálja azt a politikai felelősséget amelyet a főpolgármesterség jelent valamilyen szempontból levenni a vállamról, de én szeretem ezt a terhet – a főpolgármester viszonválaszában már jelezte: nem kívánja átadni a közgyűlés hatáskörébe a prémiumokra vonatkozó döntések meghozatalát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!