2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Leszámlázzák a felújítások költségeit a pécsi bérlakásoknál

Új feltételekkel lehet jelentkezni felújításra szoruló önkormányzati bérlakásokra Pécsett. Amennyiben a bérlő vállalja, hogy maga végzi el a szükséges munkákat, a ráfordított összeg felét beszámítják a bérleti díjba. A konstrukció rendkívül népszerű, évente 40-50 család tud így lakáshoz jutni.

  • Leszámlázzák a felújítások költségeit a pécsi bérlakásoknál

Kőszegi Zoltán egyedül neveli három gyermekét, hét éve van lakásigénylése. Tavaly hallott arról a lehetőségről, hogy bizonyos feltételek teljesítése esetén önkormányzati bérlakáshoz juthat.

Amennyiben vállalja a műszakilag leromlott ingatlan felújítását, a költségek felét beszámítják a lakbérbe. Ehhez csak bizonyos önérőt és a büntetlen előéletet kell igazolni. Egy hónapja költöztek be, a szükséges felújítások nagy részét már elvégezte.

Festéseket, a padlózat cserét csináltam meg, a fürdőben a vizesblokkot. illetve a villanyhálózatot meg ezeket. Érintésvédelmet kellett csináltatni, tűzhelyet beköttetni. Tehát volt vele munka– mondta Kőszegi Zoltán.

Pécsett négyezer önkormányzati bérlakásból több száz van rossz műszaki állapotban. Ezzel a megoldással jól jár a bérlő, mert a piaci árnál alacsonyabb bérleti díjat fizet, és jól jár az önkormányzat is, mert nem a város költségvetését terheli a felújítás költsége.

„Ez a konstrukció jó a bérlőnek, hiszen azzal, hogy vállalja a lakás átalakítását, hamarabb tud önkormányzati lakáshoz jutni, így megoldódik a család lakhatási problémája és jó a városnak, az önkormányzatnak is hiszen a leromlott állapotú lakások felújítását nem közpénzből, nem a pécsiek adóforintjaiból kell elvégezni”– mondta Pécs alpolgármestere, Őri László. 

A pécsi önkormányzat harmadik éve ír ki bérlakásokra ilyen feltételekkel pályázatot, évente mintegy 40-50 lakást tudnak így kiadni, de a jelentkezők száma ennek többszöröse.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!