2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Lemondott Fodor Gábor

A Magyar Liberális Párt (MLP) keddi küldöttgyűlésén Fodor Gábor bejelentette, hogy lemond a párt vezetéséről. Az egykor fideszes majd SZDSZ-es politikus a mostani döntését azzal indokolta, hogy „a Fidesz által kialakított autoriter rendszer elleni fellépésre csak új típusú ellenzéki együttműködés kialakításával van lehetőség”. A leköszönő elnök szerint az új ellenzéki együttműködésben olyan vezetőre van szüksége a liberális politikai közösségnek, akit nem terhelnek az elmúlt évek vitái.

  • Lemondott Fodor Gábor

Az MLP közleménye úgy fogalmaz: a pártelnök az elmúlt években számtalan konfliktust vállalt az önálló liberális politika megerősítése érdekében, amit maradéktalanul nem sikerült megvalósítani, azonban a kormányzati propagandával és sok esetben a baloldal támadásaival szemben is sikerült a párt önállóságát megőrizni. A hétfői küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta a pártelnök döntését, a tisztújítás november végéig várható.

Fodor Gábor a Fidesz alapító tagja, a néhai SZDSZ 1994 és 2009 közötti vezető tisztségviselője, a szocialista–szabad demokrata kormányok tagja 2013-ban alapította a Magyar Liberális Pártot. Fodor 2014-ben a párt elnökeként bejutott a magyar Ország­gyűlésbe, 2018-ban pedig Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője kapott mandátumot a parlamentben. Fodor Gábor tervei szerint újra egyetemi oktatóként folytatja pályáját, valamint egy olyan intézetet alapít, amely a közép-európai rendszerváltás történetét dolgozza fel.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!