2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László

2020. szeptember 4., péntek 11:05, frissítve: péntek 12:01

Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László. A szerencsi össz-ellenzéki jelölt korábban egy varrodát üzemeltetett. Informátor című oknyomozó műsorunknak a volt alkalmazottak arról beszéltek: a jobbikos politikus többször nem fizette ki bérüket, van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László azt mondta: hozza a puskáját és menekülhetnek.

A témával részletesebben foglalkozunk a ma este 20 óra 30 perckor kezdődő Informátor című oknyomozó műsorunkban.

Bíró László, a baloldal szerencsi országgyűlési képviselőjelöltje magát helyi kisvállalkozónak definiálta, aki a tisztességesen dolgozóknak tisztességes munkakörülményeket és bért akar.

A Jobbikos politikus kiállt a varroda közepére és azt mondta, hogy amennyiben még itt az ő neve elhangzik akkor ő lelövöldöz itt mindenkit.

Volt alkalmazottjai máshogy látják Bíró Lászlót. Több dolgozó is megkereste az Informátort, az arcukat és hangjukat nem vállaló dolgozók azt állítják: Bíró László többször nem fizette ki bérüket. Van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László közölte: hozza a puskáját és menekülhetnek.

A Jobbik alelnöke politikai fikciónak nevezte a Bíró Lászlóról elhangzottakat.

Az Informátor stábja szembesítette Bírót korábbi dolgozóinak állításával, azonban a Jobbikos politikus nem válaszolt a kérdésekre.

A Jobbikos politikusnak nem ez az egyetlen botránya. Korábban antiszemita kijelentéseiről lett híres. Többek között „Judapestként” emlegette Budapestet, valamint a környékbeli szállodák zsidó vendégeit „tetűcsúszdásoknak” nevezte.

Borsod megyében október közepén tartanak időközi választást. Bíró László mögé a botrányok ellenére felsorakozott az MSZP, a Párbeszéd,a DK, az LMP és a Momentum is.

HírTV