2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Leleplezhette magát az áramlopási ügyben Niedermüller Péter

Saját magát leplezte le a DK-s Niedermüller Péter azzal, hogy nem válaszolt a párttársa áramlopási ügyében feltett újságírói kérdésekre. Az Origo hírportál szerint Erzsébetváros polgármestere tudhatott Borka-Szász Tamás illegális kriptovaluta bányászatáról, ha ugyanis nem tudott róla, azt a nyomozás veszélyeztetése nélkül is elmondhatta volna az újságíróknak. Egy igen válasz viszont rá nézve lett volna terhelő. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint korrupcióval rendszeresen vádaskodó ellenzéknek elsőként saját soraiban kellene körülnézni.

  • Leleplezhette magát az áramlopási ügyben Niedermüller Péter

Niedermüller Péter Erzsébetváros DK-s polgármester szerdán sem a Fidesznek, sem az újságíróknak nem válaszolt. Nem mondta meg, tudott-e arról, hogy Borka-Szász Tamás áramot lopott és illegálisan bányászott kripotvalutát az önkormányzat pénzén és arra sem adott választ, hogy járt-e a DK-s önkormányzati képviselő irodájában.

Az Origo cikke szerint azonban a válasszal saját magát leplezte le Niedermüller. Ha ugyanis nem járt az irodában és nem tudott az ügyről, akkor nemleges válasszal nem befolyásolta volna a nyomozást, ha viszont igennel válaszolt volna, akkor maga ellen szolgáltatott volna bizonyítékot.

Bajkai István: Borka-Szász nem magányos elkövető

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint tucatnyi kérdést vet fel az áramlopáson ért DK-s képviselő ügye. Bajkai István úgy gondolja, Borka-Szász nem magányos elkövető, szerinte a szálak a Demokratikus Koalícióig érhetnek, így a térség országgyűlési képviselőjének, a DK-s Oláh Lajosnak is tudnia kellett az ügyről. Azzal pedig, hogy a dark webet is felhasználhatta, nemzetközi bűnözőkkel is kapcsolatba kerülhetett. Bajkai István hozzátette,

a kiberbűnözők önkormányzati és kormányzati adatokhoz is hozzáférhettek.

Kerestük a DK-s Oláh Lajost is, azonban adásunkig nem vette fel telefonját.

Ezt már a miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint

a rendszeresen korrupcióval vádaskodó ellenzéknek elsőként saját soraiban kellene körülnézni.

Az erzsébetvárosi Fidesz szerint pedig a DK-nak választ kell adnia arra, hogy kinek a megbízásából történt a lopás, illetve, hogy történt-e tiltott pártfinanszírozás.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!