2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Radar 05:00

Belföld

Legkorábban 30 év múlva jöhet ki a börtönből a Teréz körúti robbantó

Legkorábban 30 év múlva jöhet ki a börtönből a Teréz körúti robbantó. P. László ügyét kedden tárgyalták másodfokon, az ítélet jogerős.

A támadás 2016. szeptember 24-én 22 óra 36 perckor történt. A robbanás során egy taxisofőr könnyebben, illetve két rendőrjárőr is megsebesült, egyikük életveszélyesen. Az egyikük rádión hívott segítséget, miközben próbálta elállítani társa vérzését. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy ők voltak a támadás célpontjai.

„Úgy ítélem meg, hogy az őket ért támadás az egész magyar rendőrséget ért támadás. A rendőreimet ki akarták végezni” – mondta a támadás után Papp Károly, rendőr altábornagy.

Az elkövetőt, P. Lászlót, aki a házi készítésű szögbombát is készítette, 2016. október 19-én Keszthelyen fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai.

A robbantó elleni perben azóta már meghozták a másodfokú határozatot. Tavaly szeptemberben első fokon életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék a vádlottra. Ezúttal a másodfokú határozatban a robbantó bűntettét terrorcselekmény elkövetésére módosították.

„Papp László Gergely terhén megállapított terrorcselekmény bűntettének kísérletét Btk. 314. szakasz első bekezdés A pont terrorcselekmény bűntettének Btk. 315. szakasz első bekezdés minősíti. A feltételes szabadságvesztés feloldásának legkorábbi időpontját 30 évre súlyosítja” – mondta Ujvári Ákos, a Fővárosi Ítélőtábla kollégiumvezetője.

Ujvári Ákos leszögezte: az ítélethozatalban nagyban közrejátszott P. László beismerő vallomása, az elkövető beszámíthatóságáról szóló vizsgálat eredménye, illetve a szakértők egybehangzó véleménye.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Nacsa Lőrinc: A baloldal nem áll le a halálkampánnyal

A baloldal folytatja azt a halálkampányt, amit két éve elindított - jelentette ki a Keresztény Demokrata Néppárt frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc arra reagált, hogy a DK egyik politikusa azt állította: a covidban elhunytakon nyerészkedik a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!