2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Legalább tizenkét év fegyházbüntetést kért az ügyészség Gyárfás Tamásra

Legalább tizenkét fegyházbüntetést kért az ügyész vádbeszédében Gyárfás Tamásra, a Fenyő-gyilkosság ügyében. A másodrendű vádlottra, Portik Tamásra pedig életfogytiglanig tartó börtönbüntetést kért.

  • Legalább tizenkét év fegyházbüntetést kért az ügyészség Gyárfás Tamásra

Az ítélet előtti ügyészi perbeszéddel folytatódott a Gyárfás Tamás és Portik Tamás elleni büntetőper, amit Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása miatt indítottak. Gyárfás Tamás, az úszószövetség egykori elnöke az ügyészség szerint megbízást adott Portik Tamásnak, hogy ölesse meg Fenyő János médiacézárt. A Vico birodalom vezérét 1998. február 11-én lőtték le itt a Margit utcában.

Az ügyész elemezte a Gyárfás és Portik közötti, utóbbi által rögzített telefonbeszélgetéseket. A hanganyagok a nyelvész-szakértő szerint azt bizonyítják, hogy kettejüknek közös titkuk van. Az ügyész szerint egyértelmű utalások vannak a gyilkosságra a beszélgetéseken.

A gyilkosság ellentételezésként Portik nem pénzt akart, hanem Gyárfás kapcsolati tőkéjét akarta kihasználni, például azt, hogy Gyárfás összehozza őt Gyurcsány Ferenccel. Az ügyész legalább tizenkét év börtönt kért Gyárfásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!