2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Leégett a Demokratikus Koalíció irodája

Teljesen megsemmisült a Demokratikus Koalíció budapesti irodája. A Teréz körúti ingatlan kiégett, miután a ház tetőszerkezete lángra kapott. A tűzoltók végül eloltották a lángokat, személyi sérülés nem történt. A pártnak volt biztosítása.

  • Leégett a Demokratikus Koalíció irodája

Mintegy négyszáz négyzetméteren égett szombaton a Teréz körúti épület tetőszerkezete. A helyszínen tíz tűzoltó-gépjárművel mintegy negyven fővárosi hivatásos tűzoltó dolgozott, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc - köztük három emelőre szerelt - vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint jelenleg utómunkálatokat végeznek.

 A Teréz körúti ingatlan tetőszerkezete szombat délután kapott lángra, egyelőre ismeretlen okból. A katasztrófavédők 10 tűzoltóautóval vonultak a helyszínre. A lángokat az épületen belül és kívülről, egy emelőre szerelt vízsugárral is próbálták eloltani.

A mögöttem látható 4 emeletes épület tetőszerkezetében keletkezett tűz, 400 m2-en kezdett égni a tető. A tűzhöz a budapesti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megfeszített munkával, 40 fővel, 6 vízsugárral körülhatárolták a tüzet. A tűz továbbterjedését megakadályozták a kollégáim – nyilatkozta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Az épületben működik a Demokratikus Koalíció központi irodája is, ez teljesen a lángok martalékává vált.

Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a mai Teréz körúti tűz elsősorban az 5. emeletet érintette, ami a DK irodáinak is helyt ad. A tájékoztatás szerint az iroda teljesen megsemmisült kiégett, elázott, a falak és a tető beszakadtak, elmondható hogy a DK irodája teljesen megsemmisült. Ami szerencsés és nagyon fontos, hogy személyi sérülés nem történt, egyelőre a tűz okáról, keletkezéséről még semmit nem tudunk– nyilatkozta Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció szóvivője. A pártnak volt saját biztosítása az ingóságaira és a ház is biztosítva volt. A DK politikusai átmenetileg a Képviselői Irodaházban tudnak majd dolgozni.

Pénzt gyűjt Gyurcsány Ferenc a szombati DK-irodatűz után. A párt elnöke vasárnap ezt Facebook oldalán jelentette be. Gyurcsány Ferenc azt írta, hálásak az eddigi felajánlásokért, és további támogatást kérnek. A Teréz körúton tegnap gyulladt ki egy irodaház tetőszerkezete, a tűzben a Demokratikus Koalíció 5-ik emeleti irodái is kiégtek. Az MSZP közben felajánlotta irodáit Gyurcsány Ferencék számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!