2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Lebuktatta pártját az MSZP-s Szekeres Imre

Hír TV

2019. május 23., csütörtök 16:55

Lebuktatta pártját a volt MSZP-s honvédelmi miniszter. Szekeres Imre egy lakossági fórumon elmondta, hogy bár 2015-ben, a migránsválság tetőzésekor a balliberális pártok nem létező problémának nevezték az illegális bevándorlást, ő honvédelmi miniszterként már 2009-ben kapott jelentéseket arról, hogy nagy migrációs hullám várható. Az erről szóló hangfelvételt a Bádog blog hozta nyilvánosságra.

Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter hallható a felvételen, aki egy lakossági fórumon elismerte, hogy bár 2015-ben, a migránsválság tetőzésekor az ellenzék nem létező problémának nevezte az illegális bevándorlást, ő honvédelmi miniszterként már 2009-ben kapott jelentéseket arról, hogy súlyos migrációs hullám várható.

Nem egyik pillanatról a másikra teremtek a határon több ezren vagy tízezren, hanem Törökország, Görögország, balkáni államok ezek az emberek már vándoroltak. Csak csöndben jegyzem meg, hogy nyilván a titkosszolgálatok, vagy a magyar diplomáciai szolgálat, ezt már egy évvel vagy másfél vagy két éve jelezte, hogy Szíria, Afganisztán és sok minden miatt baj lehet. Onnan tudom, hogy én már 2009-ben kaptam ilyen jelentéséket, mint honvédelmi miniszter.

Kutya nehéz úgy hazudni, hogy ha nem ismerjük a valóságot – reagált az ügyre Eszterházy Péter soraival Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint a szocialisták azért tudtak hazudni a kérdésben, mert ismerték az igazságot.

A szocialisták hazaárulást követtek el, ha tudtak a migránsfenyegetésről, mégis elhallgatták - erre utalt a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője azzal hozakodott elő, hogy nem támogatják a migrációt és a határ kerítést sem bontják le, de párttársa szavaira nem volt hajlandó reagálni.

Az MSZP-t lebuktató hangfelvételt a Bádog blog hozta nyilvánosságra. Szekeres Imre a felvételen egyébként az ellenzék kommunikációját is bírálta a migránsválsággal összefüggésben.

 

Hír TV