2023. 06. 09. Péntek Félix napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Lebukott a vállalkozás: több százmilliós pályázati pénzt csaltak ki

Csaknem 700 millió forintnyi uniós támogatást igényelt jogtalanul egy most leleplezett vállalkozás.

A pénzügyőrök egy összehangolt akció keretében 32 helyen csaptak le egyszerre. A Heves megyei gazdasági társaság két cég nevében jelentkezett állami és uniós támogatásra egy zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemek létrehozásáról szóló pályázatra. Az ellenőrzéskor azonban kiderült, hogy az üzemeknek nem voltak gépei, vagy azok a termelésre alkalmatlanok volt. A revizorok öt főt hallgattak ki az ügyben, az elkövetők akár tíz év börtönt is kaphatnak.

„Az elkövetői kör két céget alapított, hogy zöldség- és gyümölcsfeldolgozó létrehozására állami és uniós támogatásra pályázhassanak. A pályázat benyújtásához szükséges önerőt offshore cégektől kapott kölcsönökből finanszírozták. Az üzemeket valójában nem akarták működtetni, céljuk egyértelműen a támogatások megszerzése volt. A budapesti vállalkozás 420 millió forintot vett fel, a hevesi cég pedig 270 millió forintot igényelt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól. A helyszíni ellenőrzésekkor derült ki, hogy a gépek szabálytalanul vannak összeszerelve és nem alkalmasak termelésre. A hivatal feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál” – közölte az adóhivatal szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - 80 éves Stefka István

Napindító - 80 éves Stefka István

Mintegy 50 éve újságíró, dolgozott a Magyar Televízió A Hét című műsorában is, műsorvezető, majd később főszerkesztő lett. Számtalan újságban írt és ír ma is. Ma 80 éves Stefka István.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!