2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Lebukott a vállalkozás: több százmilliós pályázati pénzt csaltak ki

Csaknem 700 millió forintnyi uniós támogatást igényelt jogtalanul egy most leleplezett vállalkozás.

A pénzügyőrök egy összehangolt akció keretében 32 helyen csaptak le egyszerre. A Heves megyei gazdasági társaság két cég nevében jelentkezett állami és uniós támogatásra egy zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemek létrehozásáról szóló pályázatra. Az ellenőrzéskor azonban kiderült, hogy az üzemeknek nem voltak gépei, vagy azok a termelésre alkalmatlanok volt. A revizorok öt főt hallgattak ki az ügyben, az elkövetők akár tíz év börtönt is kaphatnak.

„Az elkövetői kör két céget alapított, hogy zöldség- és gyümölcsfeldolgozó létrehozására állami és uniós támogatásra pályázhassanak. A pályázat benyújtásához szükséges önerőt offshore cégektől kapott kölcsönökből finanszírozták. Az üzemeket valójában nem akarták működtetni, céljuk egyértelműen a támogatások megszerzése volt. A budapesti vállalkozás 420 millió forintot vett fel, a hevesi cég pedig 270 millió forintot igényelt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól. A helyszíni ellenőrzésekkor derült ki, hogy a gépek szabálytalanul vannak összeszerelve és nem alkalmasak termelésre. A hivatal feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál” – közölte az adóhivatal szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!