2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Lázár nem szeretne háborúzni

Nem foglalkozik Schmidt Mária kritikájával Lázár János. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a csütörtöki Heti Válaszban is bírálta a minisztert, amiért tanácsadónak nevezte ki Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatóját.

Schmidt Mária szerint a kinevezéssel Lázár János semmibe veszi azokat az erkölcsi értékeket és azt a fajta értékközösséget, ami a jobboldali politikai tábort egyben tartja.

– A cikket nem olvastam, bevallom hősiesen, mert arra sincs időm, hogy elolvassam, és még kevesebb időm van, hogy foglalkozzam vele, mert elég sokat dolgozom. Ha a magyarországi zsidó szervezetekről vagy a Sorsok Házáról van szó, a kormány álláspontja nagyon egyszerű és nagyon világos: mi nem konfliktust, hanem konszenzust szeretnénk a magyarországi zsidó szervezetekkel. Nem háborúzni szeretnénk a magyarországi zsidó szervezetekkel, hanem együttműködni, és azt szeretnénk kérni, hogy ezt Schmidt Mária értse meg.
– De jó ötlet volt a vétójog a Mazsihisznek, amit átadtak nekik?
– Konszenzust szeretnénk és nem háborút – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!