2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Lázár: Döntési jogot a képviselő-testületeknek

Nagyobb szerepet kapnának az önkormányzatok a szociális támogatások elosztásban jövő év elejétől – mondta Lázár János Nagylakon, az önkormányzat testületi ülésén.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint véleményezési, döntési, de akár vétójoggal is fel kell ruházni a képviselő-testületeket a támogatások odaítélésénél, mert csak így jöhet létre egy igazságos elosztási rendszer. A politikus szerint minden állampolgárban megvan a segítségnyújtás és a gondoskodás szándéka a szegényebbek iránt, de a támogatásoknál megvan az az elvárás is, hogy csak a ténylegesen rászorulók kaphassanak állami juttatásokat.

„Önök ismerik az itt élőket, önök tudják, hogy ki az, aki valóban rászoruló, önök tudják azt, hogy ki az, aki érdemtelenül kapja ezeket a szociálpolitikai támogatásokat, mert visszaél ezekkel a támogatásokkal és ebben úgy gondolom, hogy a képviselő-testületnek minimum véleményezési vagy vétójogot, vagy akár döntési jogot kell kapniuk. A képviselő-testületek véleménye nélkül Magyarországon 2015. január elsejétől szociálpolitikai támogatást nem lehet adni, én ezt a programot képviselem és a kormány ezt fogja mérlegelni a következő időszakban” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!