2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Látvány-etetések az állatok karácsonyán a Szegedi Vadasparkban

Látvány-etetésekkel várta látogatóit az állatok karácsonyán a Szegedi Vadaspark. Az év utolsó rendezvényén a Mikulás az állatok kedvenc eleségeit hozta el. A vadaspark oktató-központjában a Magyarországon telelő madaraknak is lehetett eleséget készíteni.

  • Látvány-etetések az állatok karácsonyán a Szegedi Vadasparkban

Nemcsak a szibériai tigris a dámszarvasok és a kenguruk is jól érzik magukat a friss hóban. A tervek szerint a ragadózók is a szabadban költhették volna el ünnepi ebédjüket, de a sok hó annyira megterhelte a kifutóikban lévő faágakat, hogy biztonsági okból a melegben maradtak.

Vannak azonban télen is aktív állatok - a Szegedi Vadaspark célja, hogy ebben az időszakban is bemutassák az állatkert szépségeit.

„Az állatoknak a mikulás és a segédje a karácsonyi manó készített mára kis uzsonnát, ez az állatok kedvence, így elsőként a zsiráfokat etették meg egy kis répával, a tevéknek is répával készültek. A látogatókat is egy kis meglepetéssel vártuk a mezopotámiai dámszarvasnál, ahol zoo-csemegével ők is megkínálhatták az állatokat” – mondta Katona Andrea zoo-pedagógus.

Az állatok karácsonyán az is kiderült, hogy a Mikulás nem csak a rénszarvasokat kedveli. „A ragadozók közül kifejezetten az oroszlánokat nagyon szeretem. Ők ilyenkor beleolvadnak a természetbe, mert itt a vadasparkban fehér oroszlánok vannak, ilyenkor szinte nem is látszanak, ha nem mozognak. Úgyhogy én imádom őket, így télen pláne. De ettől függetlenül az összes ragadozó a kedvencem” – így a Mikulás.

A gyerekek kézműves foglalkozással zárták az állatok karácsonyát, ahol jókívánságokat írhattak és rajzolhattak is a Szegedi Vadaspark állatainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!