2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

Láng Zsolt: Ez olyan, mint egy bohózat

Karácsony Gergelyéket nem is érdeklik a Budapestet érintő napi feladatok - így reagált a fővárosi Fidesz frakcióvezetője arra, hogy tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert. Láng Zsolt szerint, racionális lépés lenne a kormánytól, ha átvenné a híd rekonstrukcióját Karácsonyéktól. A fővárosi Fidesz hétfőn tett közzé egy Facebook-posztot amelyben arról írnak, hogy a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, és a szerencsétlenkedés miatt.

  • Láng Zsolt: Ez olyan, mint egy bohózat

Tartalmi hibák miatt visszadobta a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzést a hatóság. A fővárosi Fidesz szerint folytatódik Karácsony Gergelyék bohózata, a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, és a szerencsétlenkedés miatt.

Gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására, és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást is - bizonygatta a főpolgármester még július elején az ATV-ben.

A Budapesti Közlekedési Központ végül július 24-én közölte, hogy elindulhat közbeszerzés, ugyanis azt az Igazgatóság jóváhagyta.

Gy. Németh Erzsébet már azt hangoztatta, hogy a felújítás hamarosan elindulhat.

Csakhogy a bejelentésekkel ellentétben a Közbeszerzési Hatóság honlapján továbbra sem jelent meg a Széchenyi lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési értesítő.

Híradónk szerette volna megtudni a Budapesti Közlekedési Központtól, mi az oka az újabb csúszásnak: a BKK arra hivatkozott, hogy a dokumentumot már elküldték a Közbeszerzési Hatóság felé, de az még jóváhagyás alatt van.

A hatóság azonban tartalmi hibák miatt elutasította a híd rekonstrukciójára vonatkozó közbeszerzést.

Folytatódik Karácsony Gergelyék bohózata - reagált a hírre a fővárosi Fidesz.

Közleményükben hangsúlyozzák: Több mint fél év késlekedés után sem sikerült szabályos tartalmú közbeszerzést kiírna a városvezetésnek. Hozzátették: a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, és a szerencsétlenkedés miatt.

Se tender, se átláthatóság

Eltűnt a BKK honlapjáról a Lánchíd felújításáról szóló aloldal - erről ír a Mandiner.

bkk.hu/lanchid oldalon a híd rekonstrukciójával kapcsolatos nyilvános adatok - tenderek, engedélyek és hivatalos iratok - voltak elérhetők, amelyeket így már nem lehet megtalálni. Az eset azért is érdekes, mert Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányának meghatározó része volt az átlátható városvezetés.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!