2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Lánchíd-botrány: Karácsony beismerte, amit eddig tagadott + videó

Elszólta magát a főpolgármester, amikor a Magyar Nemzet azt kérdezte tőle, honnan tud a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. és a sajtóban számlagyáros ügyvédként elhíresült Vig Mór közötti pénzmozgások körülményeiről.

  • Lánchíd-botrány: Karácsony beismerte, amit eddig tagadott + videó

Karácsony Gergely először arról beszélt, a Hír TV oldalán olvasta, hogy mikor történtek az utalások. Ezt követően aztán beismerte, hogy az idő alatt, amikor Vig Mór cégének számlájára több részletben 1,4 milliárd forint érkezhetett az A-Híd Zrt.-től, egy ideje már szerződésben állt az önkormányzat és a hídépítő cég. 

Ebben az időtartamban a fővárosi önkormányzatnak csak nagyon rövid ideig volt az A-Híddal szerződése 

– fogalmazott Karácsony.

A főpolgármester nyilatkozata kapcsán két mozzanatot mindenképpen ki kell emelni. Egyrészt, hogy Karácsony január végén még azt állította a köztévének Brüsszelben: „Ha valaki megnézi a számokat meg az időpontokat, akkor kiderül, hogy az utalások akkor történtek, amikor még le sem zártuk, meg sem kötöttük a szerződést.”

Vagyis a főpolgármester ma már elismerte, amit korábban tagadott, azaz hogy van időbeli egybeesés. Persze ezt nehéz is lenne tagadni. 

Nemrégiben az Atv.hu számolt be ugyanis arról, hogy 2020 novembere és 2022 júliusa között utalhatta át az A-Híd Zrt. a szóban forgó 1,4 milliárd forintot Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek. Ebből aztán – továbbutalások után – 900 milliót végül felvettek készpénzben. Ehhez képest a Lánchíd felújítására megkötött új szerződést 2021 januárjában jelentette be a főváros. Tehát szinte pontosan akkor, amikor megindulhattak az említett utalások.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!