2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Lámpavasazással uszít a kormány ellen a momentumos

2020. április 17., péntek 15:29

Lámpavasazással uszít a kormány ellen a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz. Az egyik internetes oldal cikkéhez kommentként azt írta, hogy „Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.” A balliberális józsefvárosi önkormányzati képviselő a kijelentésért nem kért bocsánatot, viszont azóta már törölte a posztot. A Fidesz helyi szervezete lemondásra szólította fel Szarvas Koppány Bendegúzt.

„Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért” – így kommentálta a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált kórházkiürítésekről szóló 24.hu-s cikket a Momentum józsefvárosi önkormányzati képviselője. A bejegyzést azóta törölték az oldalról, de a balliberális képviselő nem kért bocsánatot a kijelentéséért. Megkeresésünkre pedig továbbirányított bennünket a párt sajtóosztályához.

Ha a Momentumban a kommunikációért felelősök azt kérik, hogy ne adjak interjút, akkor én nem, fogok adni. Ne adjuk meg nekik az esélyt arra, hogy ezt eldöntsék.

A Momentum sajtóosztálya azt írta: Szarvas Koppány Bendegúz megnyilvánulása semmilyen oldalról nem megengedhető, ezért törölte a posztját és azóta bocsánatot kért a közösségi oldalán.

A Fidesz józsefvárosi szervezete felszólította Szarvas Koppány Bendegúzt, hogy kérjen bocsánatot a józsefvárosi választóktól, valamint a magyar emberektől, és képviselői tisztségéről azonnali hatállyal mondjon le.

Szarvas Koppány Bendegúznak korábban is voltak már botrányos megnyilatkozásai. Nyolc éve, még a Gyurcsány-párt ifjúsági tagozatának vezetőjeként több társával együtt a tandíj bevezetése ellen tiltakozva letolta a nadrágját az egyik budapesti metróállomáson.

Hat éve pedig - szintén DK-s politikusként - vizeletmintákat adott le három társával együtt a józsefvárosi polgármesteri hivatalban, hogy az akkori kábítószer ellenes javaslata ellen tiltakozzon.

HírTV