2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Lakásépítési program az elvándorlás ellen

Az orvosok és művészek számára épülő szolgálati lakásokkal szeretnék a fiatal értelmiségieket Erdélyben tartani. A Bethlen Gábor Alapkezelő eddig hat erdélyi városban járult hozzá ingyenes otthonok felépítéséhez. Gyergyószentmiklóson újabb lakásokat adtak át tegnap.

  • Lakásépítési program az elvándorlás ellen

A megmaradás hálózatát építjük – jelentette ki az orvosok és művészek számára épített lakások átadási ünnepségén Vass Levente, a Studium-Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke Gyergyószentmiklóson. 

Hónapokba számítva akár 10 ezerre is, ilyen 10 ezres számmal is jellemezhető az a lakhatási támogatás, amit biztosítottunk. Túligénylés van ezek iránt a szolgálati lakások iránt, legyen az Marosvásárhelyen vagy bármelyik más székelyföldi vagy partiumbeli város. Ezért egyértelműen az a válasz, hogy nagyon fontos ez a támogatáspolitika

- mondta Vass Levente, a Studium-Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke.

A korszerű, mintegy 240 ezer euró értékű szolgálati lakásokat a Bethlen Gábor Alap Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatta. 

A mai napon két nagy lakást tudunk átadni családoknak, orvos családoknak. Remélem, hogy ezekkel a lakásokkal is hozzájárulunk ahhoz, hogy itt tudjanak maradni a szülőföldjükön tudják szolgálni az itteni, elsősorban magyar nemzetiségű betegeket, és hát hozzájáruljanak ahhoz, hogy az egészségügyi ellátás minél teljesebb és korszerűbb legyen

- fogalmazott Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A kivándorlás megállítását, az itthon maradást tartja korunk nagy kihívásának Gyergyószentmiklós polgármestere.

Ez az intézkedés, amely most már kézzelfoghatóvá vált Gyergyószentmiklóson, abban segít nekünk, hogy egy élhetőbb, lakhatóbb és egészségesebb környezetet teremtsünk a hazakívánkozóknak vagy az itt élük számára abból a célból, hogy itt tudjanak családot alapítani

- nyilatkozta Gyergyószentmiklós polgármestere, Nagy Zoltán.

A Studium-Prospero Alapítvány a Bethlen Gábor Alap segítségével eddig hat erdélyi városban, elsősorban fiatal orvosok számára épült mintegy 300 lakást adott át Erdély-szerte. A következő állomás az ismert üdülőváros: Borszék, ahol ma az alapkövét tették le az ingyenesen igénybe vehető otthonoknak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szakemberei eddig mintegy négyezer sportolót ellenőriztek a nyári olimpiát megelőző kontrollidőszak hónapjaiban, és a párizsi ötkarikás játékok alatt hasonló mennyiségű teszt elvégzését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban életre hívott és működtetett szervezet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!