2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Lackner Csaba „fehér poros orráról” értekezett, bűnösnek találták

Rágalmazás vétsége miatt első fokon bűnösnek találta és megrovásban részesítette a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság pénteken Dódity Gabriellát, a XIX. kerületi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőjét, akit az MSZP-ből kizárt Lackner Csaba jelentett fel és követelt 1,5 millió forint sérelemdíjat. A képviselőnőnek viszont csak a felmerült költségeket kell megfizetnie.

Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő szerint a Fidesz-KDNP helyi képviselője megsértette a becsületét, amikor egy olyan Facebook- kommentet tett még 2019-ben a kispesti baloldallal kapcsolatban, hogy a saját „fehér poros orruknál” sem látnak tovább.

A kerület kormánypárti képviselője korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy Lackner Csaba egyik párttársát származása miatt sértegette a közösségi oldalon, erre válaszolt a bejegyzésben.

A tárgyaláson Dódity Gabriella és ügyvédje jelezte,

a felmentés érdekében fellebbezést nyújtanak be.

 
A HírTV-nek Lackner Csaba továbbra sem óhajt nyilatkozni.
 

Az ítélethirdetés után Lackner Csaba nem kívánt válaszolni a HírTV kérdéseire, ügyvédje annyit mondott, hogy sajtóközleményt fognak kiadni.

Az ítéletről szólva Dódity Gabriella elmondta, a mostani ítélet

nem őt, hanem az igazságot csapta arcul, hiszen, aki látta és hallotta felvételeket Lackner Csabáról, annak nincs semmi más kérdése az ügy kapcsán.

2019 októberében a HírTV és a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta a kispesti hangfelvételeket, amelyeken Lackner a kábítószer-használatra utaló kifejezéseket mond, valamint egy videón az látható, hogy az akkor még szocialista politikus bankkártyával rendezget fehér port egy tányéron. 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!