2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Lackner Csaba „fehér poros orráról” értekezett, bűnösnek találták

Rágalmazás vétsége miatt első fokon bűnösnek találta és megrovásban részesítette a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság pénteken Dódity Gabriellát, a XIX. kerületi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőjét, akit az MSZP-ből kizárt Lackner Csaba jelentett fel és követelt 1,5 millió forint sérelemdíjat. A képviselőnőnek viszont csak a felmerült költségeket kell megfizetnie.

  • Lackner Csaba „fehér poros orráról” értekezett, bűnösnek találták

Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő szerint a Fidesz-KDNP helyi képviselője megsértette a becsületét, amikor egy olyan Facebook- kommentet tett még 2019-ben a kispesti baloldallal kapcsolatban, hogy a saját „fehér poros orruknál” sem látnak tovább.

A kerület kormánypárti képviselője korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy Lackner Csaba egyik párttársát származása miatt sértegette a közösségi oldalon, erre válaszolt a bejegyzésben.

A tárgyaláson Dódity Gabriella és ügyvédje jelezte,

a felmentés érdekében fellebbezést nyújtanak be.

 
A HírTV-nek Lackner Csaba továbbra sem óhajt nyilatkozni.
 

Az ítélethirdetés után Lackner Csaba nem kívánt válaszolni a HírTV kérdéseire, ügyvédje annyit mondott, hogy sajtóközleményt fognak kiadni.

Az ítéletről szólva Dódity Gabriella elmondta, a mostani ítélet

nem őt, hanem az igazságot csapta arcul, hiszen, aki látta és hallotta felvételeket Lackner Csabáról, annak nincs semmi más kérdése az ügy kapcsán.

2019 októberében a HírTV és a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta a kispesti hangfelvételeket, amelyeken Lackner a kábítószer-használatra utaló kifejezéseket mond, valamint egy videón az látható, hogy az akkor még szocialista politikus bankkártyával rendezget fehér port egy tányéron. 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!