2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Laborc–Portik-találkozó: anonimizálva láthat napvilágot a dokumentum

Személyes adatok nélkül kerülhetnek nyilvánosságra a Laborc–Portik-találkozókat rögzítő dokumentumok. Az NBH volt főigazgatója és az olajvállalkozó 2007-ben és 2008-ban nem hivatalosan kétszer is egyeztetett.

A személyes és a különleges adatok törlése után nyilvánosságra hozhatók a Laborc Sándor és Portik Tamás találkozóiról készült hangfelvételek leiratai – a Magyar Nemzet értesülése szerint ezt javasolta az a testület, amely az iratok minősítését vizsgálta. A Gálszécsy András volt titokminiszter által vezetett bizottság állásfoglalása szerint nem szabad politikai szempontok szerint megszűrni a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori vezetője és az olajbűnözőként elhíresült férfi találkozóiról készült felvételeket.

„A Nemzetbiztonsági Bizottság jövő kedden fog ez ügyben állást foglalni, s háromféleképpen dönthet – mondta Kocsis Máté a Hír TV Rájátszás című műsorában. – Egy: ezt a dokumentumcsomagot teljesen nyilvánossá teszi. A második, hogy nem javasolja a nyilvánosságra hozatalt, a harmadik – különös tekintettel a személyiségi jogokra –, hogy az abban szereplő vagy abban megemlített személyiségek jogaira való tekintettel anonimizált formában hozza a nyilvánosságra. Én ezt tartom a legéletszerűbbnek” – tette hozzá a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!