2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

L. Simon: Abszurd, hogy már ezzel is foglalkozik a sajtó

Abszurdnak tartja a Miniszterelnökség államtitkára, hogy a sajtó már azzal is foglalkozik, hogy egy politikus milyen órát hord – L. Simon László erről Versus című műsorunkban beszélt.

Az államtitkár szerint a fideszes politikusok vagyonosodásánál az az alapvető kérdés, hogy a képviselők el tudnak-e számolni lépéseikkel és jogszerűen jártak-e el. A politikus nem tartja elfogadhatónak a magamutogató életformát, és szerinte mindenkinek szerény életvitelre kell törekednie, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a látszatnak és a valóságnak fednie kell egymást, azaz annak nincs értelme, hogy ha valaki nagy lábon él, akkor ezt megpróbálja leplezni. A Távirati Iroda L. Simon László főnökéről, Lázár Jánosról közölt október végén egy olyan fotót, amelyen látszik a kancellária-miniszter féltett kincse, egy antik Rolex óra.

„Ami fele most megyünk, az már teljesen abszurd, hogy politikusok órájával foglalkozunk, és innen már csak egy lépés az, hogy nemcsak azt nézzük meg, hogy egy politikus öltönye hány ezer forint, s akkor azon kezdünk majd el csámcsogni, hogy más egy olcsó nagyáruházban vásárolja 25 ezer forintért az öltönyét, akkor a politikusnak miért van, mit tudom én, 100 ezer forintos öltönye vagy adott esetben még többe kerülő öltönye, innen már csak egy lépés, hogy hova megy nyaralni, síelni, egyáltalán a gyereke milyen ruhában jár, hogy a gyerekének miért van 3 ezer forinttal drágább kabátja, mint a másik gyerekének, és a többi” – mondta az államtitkár a Versusban.

Az L. Simon Lászlóval készült teljes interjút 21 óra 30 perctől láthatják a Versusban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Pedagógusnap alkalmából mindegyikük megérdemli a köszöntést, vagy csak az, aki hivatásként tekint rá?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!