2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Kúria-elnök: több ügyet fejeztünk be, mint amennyi érkezett

  • Kúria-elnök: több ügyet fejeztünk be, mint amennyi érkezett

Minden jogterületen több ügyet fejezett be a Kúria az év második felében, mint amennyi beérkezett – mondta el a legfőbb bírói testület elnöke. Darák Péter év végi sajtótájékoztatóján elmondta: még évekig nem kezdődik meg a Kúria eredeti épületének rekonstrukciója, így a költözés is jelentősen csúszik az eredeti tervekhez képest. A Kúria elnöke a Hír TV kérdésére megerősítette: kitölti 2020 végéig tartó vezetői mandátumát, mivel lehetőséget kap arra, hogy a közigazgatási bírákhoz képest egy évvel később nyilatkozzon arról: kíván-e csatlakozni a 2020 január elején felálló közigazgatási felsőbírósághoz.

„Valóban közigazgatási bíró vagyok és a törvényalkotó úgy tűnik, hogy a helyzetet világosan felismerte és a tervezetek arról is szólnak, hogy az elnöki tisztségem letöltését követően – tehát a többi közigazgatási bíróhoz képest egy évvel később – kell majd nyilatkoznom abban a kérdésben, hogy kérem-e az áthelyezésemet a közigazgatási felsőbíróságra vagy sem” – mondta Darák Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!