2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Kúria-elnök: több ügyet fejeztünk be, mint amennyi érkezett

  • Kúria-elnök: több ügyet fejeztünk be, mint amennyi érkezett

Minden jogterületen több ügyet fejezett be a Kúria az év második felében, mint amennyi beérkezett – mondta el a legfőbb bírói testület elnöke. Darák Péter év végi sajtótájékoztatóján elmondta: még évekig nem kezdődik meg a Kúria eredeti épületének rekonstrukciója, így a költözés is jelentősen csúszik az eredeti tervekhez képest. A Kúria elnöke a Hír TV kérdésére megerősítette: kitölti 2020 végéig tartó vezetői mandátumát, mivel lehetőséget kap arra, hogy a közigazgatási bírákhoz képest egy évvel később nyilatkozzon arról: kíván-e csatlakozni a 2020 január elején felálló közigazgatási felsőbírósághoz.

„Valóban közigazgatási bíró vagyok és a törvényalkotó úgy tűnik, hogy a helyzetet világosan felismerte és a tervezetek arról is szólnak, hogy az elnöki tisztségem letöltését követően – tehát a többi közigazgatási bíróhoz képest egy évvel később – kell majd nyilatkoznom abban a kérdésben, hogy kérem-e az áthelyezésemet a közigazgatási felsőbíróságra vagy sem” – mondta Darák Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lassan kiszárad a Rajna

Lassan kiszárad a Rajna

Akkora a szárazság a Rajnán, hogy a szállítóhajókat alig merik terhelni, nehogy zátonyra fussanak a folyón.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!