2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Kunhalmi nem érzi etikátlannak a kampányfilmjét

Nem vonja vissza kampányvideóját Kunhalmi Ágnes, mert szerinte nem etikátlan lépés gyerekeket politikai célokra felhasználni. A szocialisták budapesti elnöke azt állítja, kisfilmjének szereplői párttagok gyerekei, és nem kaptak gázsit. Kunhalmi egyébként nem hisz a közvélemény-kutatásoknak, még akkor sem, ha azok néhány budapesti kerületben baloldali győzelmet jósolnak.

Két tízéves kisfiú és egy kislány szerepel Kunhalmi Ágnes legújabb kampányvideójában, amelyet az egyik közösségi oldalra töltött fel az MSZP budapesti elnöke. A gyerekeket állítása szerint szüleiken keresztül szervezték be, ingyen.

Kunhalmi Ágnest nem zavarja, hogy kampányfilmjét még a baloldali internetes orgánumok is botrányosnak tartják. Állítása szerint örömmel fogadta az abból készült paródiákat is, és elképesztőnek nevezte, hogy a nézettsége már a Falus Ferenc jeges vödrös kisfilmjéhez hasonlítható. A szocialista politikus azt mondta: a betanított kérdések nem életidegenek, mivel szerinte a gyerekek az iskolában is érzik, milyen egy Orbán Viktor által felépített világban élni. Szerepeltetésüket ezért egyáltalán nem tartja etikátlannak.

– Kitart amellett, hogy gyerekek szájába ilyen mondatokat adni etikus?
– Nézze, a gyerekek jövőjéről szól ez, az ő életükről szól. Pontosan az a cél, hogy minél több embernek felhívjuk a figyelmét, hogy abszurd az, ami ma Magyarországon van. Senki sem gondolta volna négy-öt évvel ezelőtt, hogy idáig eljutunk és önnek ilyen kérdéseket kell például feltennie, szócsőként

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint egyébként a baloldal esélyei Budapesten elúsztak, a következő fővárosi közgyűlésben fölényes kormánypárti többség ülhet majd. A közvélemény-kutató intézet a vidéki nagyvárosok többségére, és a megyei közgyűlésekre is jobboldali győzelmet jósol, a kistelepüléseken pedig – úgy látja – egyenesen tarolni fog a Fidesz–KDNP.

– Elhiszik ezeket az eredményeket?
– Ne.

Pedig a Nézőpont a Kunhalmi Ágnessel kampányoló baloldali zuglói polgármesterjelöltnek is győzelmet valószínűsít.

Karácsony Gergely, az Együtt–PM XIV. kerülteti polgármesterjelöltje válasza:

– Annak a kutatási eredménynek sem hisznek, hogy Karácsony Gergely nyerhet Zuglóban?
– Nézze, az sem egy kutatási eredmény, az sem egy közvélemény-kutatási módszerrel készült, az is egy elemzés volt, ami nyilván közvélemény-kutatási adatokat is használ, de ebből egyébként az derült ki, hogy ha igaza lenne a Nézőpont Intézetnek, akkor ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy Budapesten a baloldal megháromszorozza a polgármestereinek a számát. Azt gondolom, hogy ez önmagában is egy szép eredmény lenne, de mi ennél is több polgármesteri győzelemben bízunk

A Nézőpont Intézet szerint a Fidesz–KDNP a 23 budapesti kerületből legkevesebb tizennégyben fogja megszerezni a polgármesteri tisztséget október 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!