2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csodálattal és hálával 11:00

Belföld

Különös kegyetlenség: újratárgyalják a nagybörzsönyi rém ügyét

Újrakezdődött a nagybörzsönyi gyilkos pere. A férfi 2009-ben szúrta le 54 éves áldozatát – a vád szerint. Az áldozat volt élettársa a megismételt eljárásban olyan részletekre hívta fel a bíróság figyelmét, amelyeket korábban nem vizsgáltak.

A nagybörzsönyi férfi másodszor állt bíróság elé különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért. Egyszer már elítélték, 17 év börtönt kapott, de a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a döntést, és új eljárást rendelt el.

A vád szerint F. Richard egy erődszéli házban végzett 2009 nyarán az 54 éves Králik Attilával. Az áldozat a faluból ismerte a munkanélküli, büntetett előéletű elkövetőt. Maga hívta be otthonába, hogy együtt italozzanak. Egy cserépvázán vesztek össze, a vendég el akart vinni, a házigazda viszont nem adta. F. Richard a vázát Králik Attila fején törte össze, majd elvágta a nyakát, végül pedig kifosztotta.

A vádlott megtagadta a vallomástételt a tárgyalóteremben, ezért a bíró a korábbi vallomásait ismertette. Surdy Miklós tanácselnök bíró elmondása szerint a vádlott: „látta, hogy az áldozat mindenképpen meg fog halni, észlelte azt is, hogy a halála elhúzódik, ezért ivott a borból, majd ellenőrizte a nyaki verőeret. Kétszer nagy erővel, továbbmetszette a sértett nyakának bal oldalát, közben teljesen átmetszette a nagy nyaki verőértörzset, és részlegesen átmetszette a fejbiccentő izmot. Nagy mennyiségű vér ürült ki, és a sértett néhány percen belül meghalt” – fogalmazott a tanácselnök.

A vádlott a bírói kérdésre, miszerint fenntartja-e a korábbi vallomását, nemmel válaszolt.

Az áldozat volt élettársa olyan nyomokra hívta fel a bíróság figyelmét, amelyeket eddig nem vizsgáltak. A bizonyítékok között egy törött kisszék is szerepel. A bíró nyomszakértőt rendelt ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Drónokat és lovasrendőröket is bevetnek az árvízi védekezésben

Drónokat és lovasrendőröket is bevetnek az árvízi védekezésben

Rendőrségi drónokkal figyelik és követik a víz terjedését, a nehezen megközelíthető helyszíneken pedig lovasrendőröket is bevetnek a védekezési munkálatok során - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az árvíz elleni védekezésről szóló szombati sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!