2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Különleges bűnmegelőzési előadás diákoknak

2015. január 21., szerda 18:30, frissítve: szerda 19:30

Középiskolás diákoknak szervezett különleges bűnmegelőzési előadást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Profi színészek négy rövid jelenettel hívták fel a fiatalok figyelmet az internet, a közlekedés és a droghasználat veszélyeire. A diákoknak a rendőrség szakemberei segítettek a látottak megértésében, feldolgozásában.

Három téma, négy jelenet, központban a megelőzés. Új irányból közelíti meg a középiskolás korosztályt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság: profi színészek bevonásával négy rövid jelenet segítségével elsősorban a diákok érzelmeire szeretnének hatni.

„A fiataloknak átadott tanácsaink, amelyek sokszor direktek vagy frontálisak, úgy gondoltuk, jobban célt érnek, hogyha valami érzelmeket mozgatunk meg, gondolatokat ébresztünk” – véli Futtató Norbert rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető.

Kompromittáló képek feltöltése az internetre, a kábítószer használat veszélyei, halálos baleset egy utcai gyorsulási versenyen – ezeket a témákat dolgozták fel a Pannon Várszínház színművészei.

„A közlekedéses előadás tetszett a legjobban, mivel felhívta a figyelmemet arra, hogy az úton nagyon köztudatosan kell közlekedni, és néhány másodperc alatt az egész élet elveszhet” – mondta az egyik diák az előadás után.

A jelenetek között szakemberek segítettek a diákoknak feldolgozni a látottakat. Az országosan is egyedülálló előadást eddig ötszáz veszprémi diák látta. A tervek szerint a jövőben megye többi középiskolásának is bemutatják.

Forrás: Hír TV