2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Külön programot indítanak a hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeknek

Az Aktív Magyarország Programon belül a héten elindult Természetben egyenlően projekt részeként ötezer hátrányos helyzetű gyereknek szerveznek egynapos, ingyenes osztálykirándulásokat - jelentette be a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

  • Külön programot indítanak a hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeknek

Révész Máriusz elmondta, hogy ez az ötezer gyerek körülbelül 140 csoportot jelent majd a program másfél-két hónapos időtartama alatt.

Az államtitkár kiemelte: a programmal olyan gyerekeket is elérhet a mozgás és a természet szeretete, akik eddig a településük határát sem tudták elhagyni.

Egy nemrég készült felmérésben a magyar lakosság csaknem 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem mozog, a különböző szociológiai csoportokat vizsgálva pedig az derült ki, hogy minél szegényebb és kevésbé iskolázott valaki, annál kevesebbet mozog - ismertette Révész Máriusz.

Ezért döntöttek úgy, hogy külön programot indítanak a rászoruló gyerekeknek és azoknak az iskoláknak, ahol a hátrányos helyzetű gyerekek aránya meghaladja az ötven százalékot - mondta az államtitkár.

A gyerekeknek az autóbuszos utazást, az ebédet és az aktív programot is ingyen biztosítják a Természetben egyenlően programban, a kirándulás élménye mellett többi között labdajátékokat és természetről szóló ismeretterjesztést is szerveznek.

A programra - melynek részeként országszerte minél több erdészettel kívánnak együttműködni - a népegészségügyi termékadó felajánlott tíz százalékából 80 millió forintot fordítottak, ez minden gyereknek 16 ezer forintos támogatást jelent - tette hozzá az államtitkár.

A programok szervezésére két partnert kértek fel: a Művészetek Völgye Nonprofit Kft.-t, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot - fűzte hozzá Révész Máriusz.

Thaisz Miklós, a Magyar Máltai Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a szeretetszolgálat már több mint 300 hátrányos helyzetű településen nyújt segítséget. Az így szerzett tapasztalatokkal gazdagítani és támogatni tudják a kirándulások sokszínű programjait - tette hozzá.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatója, a program társzervezője kiemelte, hogy a Művészetek Völgye országszerte szervez közösségi eseményeket. Fontosnak nevezte, hogy a kirándulások valódi kikapcsolódást és aktív időtöltést nyújtsanak a gyerekeknek, és elmondta, hogy a kirándulások helyszínei a gyerekek lakóhelyéhez viszonylag közelebb fekvő erdőkben lesznek.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyesület a Római Partért: Kétségbeesett lakosok a rómain!

Egyesület a Római Partért: Kétségbeesett lakosok a rómain!

Drámai hangvételű közleményt juttatott el az MTI-hez az Egyesület a Római Partért. Sajnálatosnak tartják, hogy Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a fővárosi közgyűlés megkérdezése nélkül döntötte el, hogy a Királyok-Nánási úton szeretne gátat látni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!