2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Belföld

Külföldi visszhang: Schmitt a túlélésért küzd + Videó

A világsajtó nem véleményezi Schmitt Pál plágiumügyét – csak tudósításokat közölnek a magyarországi eseményekről. Kivétel a londoni The Times, amely szerint az államfő a túlélésért küzd.

A The Times párhuzamot von Karl-Theodor zu Guttenberg volt német védelmi miniszter és a magyar köztársasági elnök között. A legtekintélyesebb brit napilap arra emlékeztet, hogy a német tárcavezető egy évvel ezelőtt beismerte, hogy figyelmetlenségből vett át más forrásokat doktori disszertációjában, és ezután távozott posztjáról. A The Times cikke a Semmelweis Egyetem szenátusának döntése előtt született, de már akkor megállapította, hogy a magyar köztársasági elnök a politikai túlélésért küzd.

Megy vagy marad? – A Rájátszás extra vendégei ma este 21.30-tól G. Fodor Gábor és Filippov Gábor.

A BBC tudósításában megjegyzi, hogy Magyarországon az államfőnek protokolláris szerepe van, és hogy a köztársasági elnök korábban elutasította a plágium vádját. A brit közszolgálati csatorna hozzáteszi, hogy Schmitt Pál elvetette a lemondás lehetőségét is. A BBC arról is beszámolt, hogy a Semmelweis Egyetem rektora elítélte a tudományos normák megsértését.

Az amerikai sajtó az AP hírügynökség tudósításai alapján számol be a köztársasági elnök doktori címének visszavonásáról. A Fox News tudósítása végén megjegyzi, hogy Schmitt Pál élvezi Orbán Viktor miniszterelnök támogatását, mert gyorsan aláírta a parlament által elfogadott jogszabályokat, többek között azokat is, amelyekkel szemben alkotmányos aggályok is felmerültek, mint például az egyházügyi törvény. Az amerikai konzervatív csatorna szerint ha Schmitt Pál távozik tisztségéről, akkor mindaddig Kövér László házelnök helyettesíti, amíg a képviselők nem választanak új köztársasági elnököt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!