2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Budapest retró 2. 11:00

Belföld

Kukahiány az FKF-nél

FKF

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél jelenleg elfogytak a 120 literes, kommunális és majdnem elfogytak a lakossági 120 literes, kék fedelű papírgyűjtő tartályok, ezért ismét hosszasan kell várakozniuk az új szerződőknek, illetve azoknak, akik típuscserét szerettek volna.

  • Kukahiány az FKF-nél

Belső információk alapján úgy tudni, hogy jelenleg még nem írták alá a fentiekkel kapcsolatos közbeszerzést. Úgy értesültünk, hogy az elhúzódás nem egyedi eset a társaságnál. 2020-ban például az 1,1 köbméteres zöld konténerek közbeszerzése húzódott el, akkor közel egy évet kellett várni a tartályokra. Rejtélyes, hogy a közbeszerzések kiírására miért akkor kerül sor, amikor már szinte teljesen elfogy egy adott tartálykészlet. Miért nem írják ki akkor a pályázatot, amikor még a készlet hatvan százaléka rendelkezésre áll? Ugyan a 120 literes, kék fedelű, papírgyűjtő tartályokból még rendelkezésre áll korlátozott számban mosott, használt állapotú, de a tartályszállítók nem szívesen visznek ki ezekből, mert az ügyfelek egy része szóvá teszi az igencsak felületesen tisztított tartályok küllemét, minőségét. 

Várhatóan csak május közepén változhat meg a közbeszerzés terén bármi is, addig marad a tartályhiány és a dolgozók félelemben tartása. 

Lapunk ugyanis úgy értesült, hogy a tartályszállító csoportnál a készlethiány miatt jelentősen megcsappant a munka, hiszen azokat a címeket kivették a napi munkamenetből, ahol a két, érintett tartálytípusra várnak az ügyfelek, ezért az átlagosan nyolc teherautóval kivonuló csoportnál elegendő az állomány fele a munkavégzésre.

Információink szerint a csoportnál a hangulat nem mondható a legjobbnak, hiszen tavaly ősztől gyakorlattá vált, hogy időszakosan a tartályszállítókat egyik hétről a másikra kommunális vagy szelektív hulladékgyűjtő járatra vezénylik át, hulladékrakodónak. 

Bár ezt munkaköri leírás módosítása, és írásbeli elrendelés nélkül nem tehetné meg a vállalat, a dolgozók mégis elvállalják a hulladékrakodói munkát, mert burkoltan a tudtukra adta a dél-pesti hulladékszállítási üzem vezetője, hogy akik azt megtagadják, könnyen az utcán találhatják magukat.

Belső információ szerint akadt nemrégiben olyan tartályszállító, aki a lelki fenyegetettség miatt önként távozott az társaságtól, annak ellenére, hogy nagy a munkaerőhiány a cégnél, főleg fizikai oldalon.

Ugyanakkor az év elejétől az FKF változtatott a szelektív hulladékgyűjtés-stratégiáján: például a Tetra Pak dobozokat immár nem a papírgyűjtőbe, hanem a műanyaggyűjtő, sárga fedelű tartályba kell elhelyezni, azonban úgy tudni, még az új változást szemléltető matricák sem készültek el. Budaörs hulladékszállítását 2022 januárjától az FKF vette át, de az ott élők mind a mai napig nem kaptak a cégtől új kukákat, ami szintén közbeszerzési probléma.

Kerestük az FKF-et az üggyel kapcsolatban, de eddig még nem válaszoltak megkeresésünkre.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!