2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kudarcba fulladt a XIX. kerületben az Utcáról Lakásba Egyesület programja

Kudarcba fulladt Kispesten a hajléktalanokat megsegítő program. A fedél nélkülieket egy civil szervezett szerette volna úgy újraintegrálni, hogy önkormányzati lakásokba költözteti őket. Az érintettek azonban nem fizetik a lakbért, és viselkedésükkel zavarják a szomszédokat. A kerületi Fidesz elnöke szerint a hajléktalanokat lakáshoz segítő program tisztességtelen azon kispestiekkel szemben, akik krízislakásra várnak.

  • Kudarcba fulladt a XIX. kerületben az Utcáról Lakásba Egyesület programja

Hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára teremt otthonokat - hasonló módon mint a 8. kerületben - az Utcáról Lakásba Egyesület. Programjuk azonban Kispesten kudarcba fulladt - írta meg a Magyar Nemzet.

A XIX. kerületi Attila utcában lévő önkormányzati ingatlanokba is beköltöztettek hajléktalanokat, nekik azonban menniük kell, ugyanis megsértették a közösségi együttélés szabályait, és a lakbért sem fizették. A "lakók" azonban nem akarják elhagyni az épületet.

Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke kifejtette: jelenleg a lakást jogcím nélküli lakók használják, az ingatlanban pedig - mint fogalmazott - égig ér a szemét.

A kerületi Fidesz elnöke hozzátette:

az Utcáról Lakásba Egyesület nemrég ötvenmilliós keretet nyert el a fővárosi közösségi költségvetésből, hogy segítsen megoldani a hajléktalanok lakhatási problémáját.

Dódity Gabriella bízik benne, hogy a jövőben a fővárosi bérlőkijelölés nem jár olyan következményekkel, mint a XIX. kerületben, Karácsonyék pedig nagyobb hangsúlyt fektetnek a bérbeadás előtti és utáni ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezek voltak 2022 legjobb játékai

Ezek voltak 2022 legjobb játékai

Tegnap éjjel kiosztották a Game Developers Choice Awards díjait, amelyekkel játékfejlesztők ismerték el a 2022-es év legjobb játékait.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Húsz gépkarabélyt foglaltak le Röszkén

Húsz gépkarabélyt foglaltak le Röszkén

Húsz gépkarabélyt foglaltak el a pénzügyőrök Röszkén. Egy albán sofőr autójában voltak elrejtve a fegyverek és a hozzájuk tartozó tárak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a pénzügyőrök egy albán sofőrt és járművét ellenőrizték Röszkén.
Novák Katalin újra Kárpátaljára látogat

Novák Katalin újra Kárpátaljára látogat

A köztársasági elnök Kárpátaljára látogat április 21-én. A köztársasági elnök a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit és ukrajnai menekülteket, köztük gyermekeket fogadott szerdán a Sándor-palotában Budapesten.
Újabb bizottsági vizsgálat indul a dollárbaloldal ügyében

Újabb bizottsági vizsgálat indul a dollárbaloldal ügyében

Újabb bizottsági vizsgálat indul a dollárbaloldal ügyében - mondta el az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a Magyar Nemzetnek. Bánki Erik arról tájékoztatott: a parlament gazdasági bizottságának következő ülésén napirendre kerül az Állami Számvevőszék elnökének beszámolója a guruló dollárok ügyben lefolytatott vizsgálatról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!