2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kreált cigánykérdéssel támadja hazánkat Brüsszel

A Soros-hálózat és a baloldal kottáját követve, a rasszista kártyát is kijátszva támadja Brüsszel Magyarországot a köznevelési törvény tavalyi módosítása kapcsán. Horváth László, a Fidesz parlamenti képviselője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva politikai vádiratnak nevezte a hazánk elleni eljárást, amelyben annak ellenére bírálták az új jogszabályt, hogy az az EU-s irányelveknek megfelelően éppen az oktatás során hátrányos megkülönböztetést elszenvedő tanulókat kárpótolja.

  • Kreált cigánykérdéssel támadja hazánkat Brüsszel

Brüsszel ismét a magyar baloldal és a Soros-hálózat politikai érdekeit kiszolgálva próbálja nyomás alá helyezni Magyarországot, most éppen a gyöngyöspatai roma diákok szegregációs perei kapcsán hozott köznevelési törvénymódosítás miatt támadják hazánkat.

Az pedig elszomorító, hogy Brüsszelben úgy gondolják, hogy a pandémia idején is van idő és pénz ehhez hasonló ügyekre

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek Horváth László fideszes országgyűlési képviselő és miniszterelnöki megbízott, azt is közölve, hogy a magyar kormány nemrégiben elküldte az Európai Bizottságnak (EB) az ügyben a válaszát, amelyre még várják a reakciót.

A honatya hangsúlyozta, hogy míg

Brüsszel megalapozatlanul igyekszik cigánykérdést csinálni az ügyből,

a törvénymódosítás világosan úgy fogalmaz, hogy jogsérelem esetén a kárpótlás mindenkit megillet származástól függetlenül. – A rasszista kártya kijátszását a baloldal is alaposan előkészítette. Gyurcsány Ferencné, a DK EP-képviselője vezényletével az előző tavasszal például roma fórumot alakítottak, amelyet szintén a kormány támadására használtak fel. A kritikájuk megalapozatlanságát mutatja, hogy a fórumon egyetlen cigány képviselő sem volt jelen. Ugyanebben az ügyben a zöld frakció bizottsági meghallgatást akart kierőszakolni az EP-ben. Arató Gergely (DK) pedig már az Országgyűlés bizottsági vitájában megelőlegezte, hogy európai jogi fórumokon fogják támadni a szabályozást.

A pereket megszervező, Soros György által támogatott Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) vezetője pedig az Orbán-kormány első cigánytörvényének nevezte a módosítást.

Kezdettől fogva látszott tehát, azért szították a konfliktusokat, hogy kreálhassanak egy olyan ügyet, amellyel Brüsszelbe lehet rohanni Magyarországra panaszkodni

– fejtette ki a fideszes honatya, emlékeztetve: a parlament nagy többséggel fogadta el tavaly júliusban a módosítást, amelyet ráadásul az ellenzéki pártok közül a Jobbik is támogatott.

Horváth László hangsúlyozta: a köznevelési törvény módosítása éppen az oktatásban és nevelésben hátrányt szenvedett diákok sérelmeinek a korábbinál hatékonyabb, érdemi orvoslását tűzte ki célul. Szavai szerint ugyanis bebizonyosodott, hogy a perek során megítélt anyagi kártérítéssel éppen a kitűzött célt – a roma diákok szegregált oktatásból adódó életesély-romlását – nem sikerült elérni.

– Úgy tudjuk,

a hatvan roma tanulónak megítélt mintegy százmillió forintból egy fillért sem költöttek képzésekre, hanem a pénzeket jellemzően uzsorakölcsönök törlesztésére, illetve lakásfelújításra fordították.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!