2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Belföld

Közveszély okozásával gyanúsítanak két gazdát

Közveszélyokozással gyanúsít két, a lezúduló vizet elterelő gazdát a rendőrség. Komárom-Esztergom megyében egy 64 éves bábolnai férfi földdel torlaszolt el egy vízelvezetőt, így az esővíz lakóházakat veszélyeztetett. Vas megyében egy 66 éves szentgotthárdi gazda terelte új mederbe a csapadékot faágakkal, hogy a termőföldjét védje. A Rába egyébként már Körmendnél is apadásnak indult. Az áradás által sújtott településeken megkezdődött a kárfelmérés, a szentgotthárdi polgármester abban bízik, a vis major alapból kapnak támogatást a víz által elsodort híd újjáépítésére.

A Rába hétfő reggelre több mint fél métert apadt, de Csákánydoroszló utcáin még mindig áll a víz. Az elmúlt két évben nyolcadszor öntötte el a folyó a falunak az egyik részét. Több ház tönkrement, két épületbe már nem akarnak visszaköltözni a lakók.

„Át vannak ázva a falak, a linó föl van jőve. A szekrényben az alsó ruhák már szétáztak, a cipők tönkrementek. Az elektromos dolgokat is elérte a víz, a mosógépet is, amit nemrég vettünk” – nyilatkozta az egyik károsult.

A Vas megyei település független polgármestere azt mondta: az önkormányzat nem tudja elhelyezni azokat, akiknek életveszélyessé vált az otthonuk. „Ehhez nekünk mindenképpen állami segítségre lenne szükségünk, önerőből nem tudjuk megoldani, hogy két családnak is biztosítsunk lakást” – közölte Horváth István Mihály.

A hétvégén még megközelíthetetlen Szakonyfaluban helyreállt a rend. Szentgotthárd városának nincs pénze a szombaton elsodort Széchenyi utcai híd pótlására. „A vis major alapból szeretnénk pályázni, mert megítélésünk szerint ez olyan jelentős költség, amit a város hirtelen nem tud a költségvetésébe beletenni” – közölte Huszár Gábor polgármester.

Körmendnél éjjel 491 centiméteren tetőzött a Rába, a régi hidat reggel megnyitották a forgalom előtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!