2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Közügynek tekinti Iványi Gábor egyházának ügyét az ellenzék + videó

Tiltakoznak az ellenzéki pártok amiatt, hogy nem kap az államtól pénzt Iványi Gábor csődközeli helyzetbe került egyháza. Annak ellenére teszik ezt, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke még 2014-ben egységesen eltörölte volna az egyházak állami normatíváját. Gyurcsány Ferenc akkor azt mondta: a vallásos meggyőződés a legszentebb magánügy.

  • Közügynek tekinti Iványi Gábor egyházának ügyét az ellenzék + videó

Közügynek állítják be az ellenzéki pártok Iványi Gábor kisegyházának csődközeli helyzetét. Annak ellenére, hogy Gyurcsány Ferenc már 2014-ben leszögezte, hogy szerinte a vallási hovatartozás Magyarországon magánügy, és kormányra kerülve a Demokratikus Koalíció elvenné az állami támogatást az egyházaktól.

Arató Gergely, Gyurcsány Ferenc pártjának országgyűlési képviselője egy fórumon most mégis azt mondta: az, hogy Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nem kap állami támogatást, kizárólag az állam bűne.

Iványi Gábor kisegyházát, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget még 1981-ben a Kádár-rendszer idején jegyezték be. Akkor, amikor más egyházakat üldöztek, vagy éppen papjaikat, lelkészeiket megfigyelték, nem egyszer bebörtönözték. Az alapító a rendszerváltás után jó kapcsolatokat ápolt a Szabad Demokraták Szövetségének politikusaival. Az egyház státuszát 2011-ben egy törvénymódosítás után vesztette el, de tevékenységét egyesületként folytathatta volna, amit visszautasított.

A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint is fontos lenne lenne Iványi Gábor egyházának állami támogatása, mert többek között a 18. kerületben egy 150 fős iskolát tart fenn, ami a százezer lakosú kerület 0,15 százalékát jelenti, bár Kunhalmi Ágnes másként számol.

Teljes riport: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!