2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Közpénzből tanuló szocialista: nincs nyoma tanulmányi szerződésnek

2014. október 1., szerda 14:35, frissítve: szerda 19:23

Nincsenek meg azok a tanulmányi szerződések, amelyeket a pestszentlőrinci önkormányzat előző vezetése alatt köttetett az MSZP-s Szaniszló Sándor és a Budapesti Műszaki Egyetem között – ezt a kerület jelenlegi általános polgármester-helyettese mondta a Hír Televíziónak.

Lévai István Zoltán szerint közpénzből fizettek ki kétmillió forintot a volt szocialista alpolgármester taníttatására 2004 és 2006 között.

– Tanulmányi szerződéssel nem rendelkezett az alpolgármester, Szaniszló Sándor, tehát több mint kétmillió forintot tanulmányi szerződés nélkül kifizetni, az felveti a jogszerűség kérdését. Ez nyilván erkölcsi kérdés elsősorban, hogy egy tisztségviselő egy olyan képzésre kifizetteti az önkormányzattal a közösség adóforintjából a tanulmányait, ami a munkájához nem szükséges, hiszen egy tisztségviselőnek nincsen meghatározva, hogy milyen iskolai végzettsége legyen, és egyébként Szaniszló Sándornak volt már diplomája, tehát nem az első diplomája, hanem ez egy másoddiploma – mondta Lévai István Zoltán.

Forrás: Hír TV