2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:00

Belföld

Közpénzből ettek-ittak a balliberális politikusok? + Videó

Közpénzből ehettek-ihattak éveken át a szegedi MSZP–SZDSZ-es alpolgármesterek a Fidesz szerint. Az egyik önkormányzati cég ügyféltalálkozóin állandó vendégek voltak a baloldali városvezetők. A Fidesz-frakció ezért felszólította az érintett politikusokat, hogy fizessék vissza az általuk fogyasztott étel-ital értékét.

A szegedi belvárosban elhelyezkedő egyik elegáns étteremben múlatták az időt közpénzből az elmúlt ciklusban az MSZP–SZDSZ-es alpolgármesterek. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Szegedi Intézménytakarító Kft. partnervacsoráin a cég új igazgatója szerint állandó vendég volt Solymos László MSZP-s és Szentgyörgyi Pál SZDSZ-es alpolgármester, akiknek a vacsora- és italszámláját a cég fizette.

– Az elmúlt tíz évben úgy gondolták, hogy együttműködésre van ítélve a cég és a város egyéb intézményei. Nyilván ez volt az értelme, hogy kötetlenebb formában találkozzanak itt cégvezetők. Hát, ami a közpénzfelhasználást illeti, az valóban itt vacsoraszámlákra is ment el. Ezek különböző összegek voltak – mondta Miklós Péter, a Szegedi Intézménytakarító Kft. igazgatója.

Például 2006-ban 412 ezer, 2007-ben 321 ezer forintot költöttek ételre-italra a meghívottak közpénzből a dokumentumok szerint. A Hír Televízió által bemutatott fotók azt bizonyítják, mindkét alpolgármester részt vett ezeken a partnervacsorákon. Az MSZP-s politikus mindenesetre tagad. „Ez aljas rágalom és hazugság” – reagált Solymos László.

A Fidesz felszólítja az alpolgármestert, hogy fizesse vissza azt, amibe az ő etetése-itatása került az előző ügyvezetés időszakában.

– Szokásos volt üzleti partnertalálkozót szervezni, ez tavalyi évben is így volt az új közgyűlés által kinevezett ügyvezető esetében. Azonban az sosem fordult elő, hogy fideszes képviselők részt vettek volna ezeken a partnertalálkozókon. Míg a korábbi időszakban két alpolgármester, köztük Solymos is részt vett ezeken a vacsorákon, most azzal támadják az új igazgatót, hogy üzleti partnertalálkozókat szervez – jelentette ki a szegedi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője, Haág Zalán.

Az önkormányzati cég fennállása óta a legnagyobb, 30 millió forintos nyereséget a 2011. évben az új igazgató vezetésével érte el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!