2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Közös miniszterelnök-jelöltet is adna a Momentum

Hír TV

2020. május 19., kedd 08:04

Nyáron rendezné sorait a Momentum, és akár közös miniszterelnök-jelöltet is adna a parlamenten kívüli liberális párt - erről ír a Magyar Nemzet. A lap szerint a Momentum már most arra készül, hogy versenyelőnyt biztosítson magának a 2022-es országgyűlési választásra készülő ellenzéki összefogásban, ezért idén nyáron tartják meg a küldöttgyűlésüket. A Nézőpont Intézet múlt heti közvélemény-kutatása szerint egy most megtartott parlamenti választáson az ellenzéki pártok közül a Momentum kapná a legtöbb szavazatot.

A fiatal liberálisok a Gyurcsány vezette DK-ra is egyre inkább velük egy súlycsoportba tartozó ellenfélként tekintenek. Úgy tudjuk, néhány hónapja még támogatták volna Dobrev Klárát közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltként, mára már a két külön lista állítása felé hajlanak.

Bár kevés országosan ismert arca van az országgyűlési mandátum nélküli Momentumnak, ennek ellenére új vezetőaspiránsok is feltűnhetnek a pártban, mivel a Magyar Nemzet értesülései szerint a színfalak mögött komolyabb pozícióharcok folynak a pártelnöki tisztségért is.

Hír TV/Magyar Nemzet