2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Csörte - A nap vitája 13:05

Belföld

Közös ellenzéki EP-listát sürgetnek a Liberálisok

Közös ellenzéki EP-listát sürgetnek a Liberálisok, ám nem kérnek befutó helyet. Korábban egyébként az ellenzéki pártok már kijelentették - külön listával indulnak a májusi európai parlamenti választáson. A Fidesz szerint a Liberálisoknak valószínűleg ez az egyetlen esélyük, hogy európai parlamenti mandátumhoz jussanak – ezért sürgetik.

Az ellenzéki közös lista régi vágya a szocialistáknak, már 2004-ben is felmerült az igény.

Medgyessy Péter akkori miniszterelnök a közös EP-listát az olimpiai részvételhez, a nemzeti válogatotthoz hasonlította – akkor is elbukott.

A választás előtt csaknem két hónappal most újra előkerült a régi ötlet – most viszont a még parlamenti frakcióval sem rendelkező Liberálisoktól. Lengyel mintára közös ellenzéki, demokrata, EU-párti választási listát sürgetnek, hogy egyetlen ellenzéki szavazat se landoljon a Fidesznél.

A szocialisták továbbra is nyitottak az együttműködésre. Az LMP viszont megkésettnek tartja a liberálisok ötletét.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képvsielője hozzátette ugyanakkor: ők minden olyan kezdeményezést megfontolnak, amely hatékonyabbá teheti Magyarország képviseletét az unióban.

Jobbik továbbra is értelmetlennek tartja az összellenzéki összefogást az EP választáson.

A Fidesz frakcióvezetője viszont azt tanácsolja az ellenzéki pártoknak, hogy az összefogás minden formáját próbálják ki. Kocsis Máté szerint a liberálisoknak valószínűleg ez az egyetlen esélyük, hogy európai parlamenti mandátumhoz jussanak – ezért sürgetik az összefogást.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!