2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Globál 06:45

Belföld

Közös ellenzéki EP-listát sürgetnek a Liberálisok

Közös ellenzéki EP-listát sürgetnek a Liberálisok, ám nem kérnek befutó helyet. Korábban egyébként az ellenzéki pártok már kijelentették - külön listával indulnak a májusi európai parlamenti választáson. A Fidesz szerint a Liberálisoknak valószínűleg ez az egyetlen esélyük, hogy európai parlamenti mandátumhoz jussanak – ezért sürgetik.

  • Közös ellenzéki EP-listát sürgetnek a Liberálisok

Az ellenzéki közös lista régi vágya a szocialistáknak, már 2004-ben is felmerült az igény.

Medgyessy Péter akkori miniszterelnök a közös EP-listát az olimpiai részvételhez, a nemzeti válogatotthoz hasonlította – akkor is elbukott.

A választás előtt csaknem két hónappal most újra előkerült a régi ötlet – most viszont a még parlamenti frakcióval sem rendelkező Liberálisoktól. Lengyel mintára közös ellenzéki, demokrata, EU-párti választási listát sürgetnek, hogy egyetlen ellenzéki szavazat se landoljon a Fidesznél.

A szocialisták továbbra is nyitottak az együttműködésre. Az LMP viszont megkésettnek tartja a liberálisok ötletét.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képvsielője hozzátette ugyanakkor: ők minden olyan kezdeményezést megfontolnak, amely hatékonyabbá teheti Magyarország képviseletét az unióban.

Jobbik továbbra is értelmetlennek tartja az összellenzéki összefogást az EP választáson.

A Fidesz frakcióvezetője viszont azt tanácsolja az ellenzéki pártoknak, hogy az összefogás minden formáját próbálják ki. Kocsis Máté szerint a liberálisoknak valószínűleg ez az egyetlen esélyük, hogy európai parlamenti mandátumhoz jussanak – ezért sürgetik az összefogást.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!