2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Közös baleset-megelőzési kampányt indít a MÁV a rendőrséggel

Országszerte 44 sorompót korszerűsít a MÁV nyár végéig – ezt a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója jelentette be Gárdonyban, a rendőrséggel közösen indított baleset-megelőzési kampány nyitónapján. A nyáron nyolc településen rendeznek figyelemfelhívó akciókat.

Júniusban szemétszállító ütközött vonattal Kecskeméten, a szerelvény harminc méteren keresztül tolta maga előtt a roncsot, a kocsi sofőrje meghalt. Száz vonatbalesetből harminc követelt emberéletet. A vasúti balesetek nagy részét az autósok és a gyalogosok figyelmetlensége okozza. „Nemzeti vasúttársaságunk kiemelt feladatának tekinti, hogy mindent megtegyen a vasúti átjárókban bekövetkező közlekedési belesetek ellen illetve a balesetek számának csökkentése érdekében” – mondta Dávid Ilona, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A MÁV a rendőrséggel közösen indít baleset-megelőzési kampányt. Különböző szemléltető eszközökkel hívják fel a figyelmet a veszélyre.

A MÁV csaknem 900 millió forintot fordít a sorompók korszerűsítésére. „A MÁV Zrt. a Közlekedési Operatív Program százszázalékos támogatásával 2012 és 2015 közötti időszakban 12 és félmilliárd forintot fordíthat közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési fejlesztésekre és ennek az összegnek jelentős részét célzottan a vasúti átkelők biztonságának növelésére, illetve a vasúti átjárók biztonságos használatát ismertető kampányra használjuk fel” – jelentett ki Dávid Ilona.


Nyáron nyolc településen szerveznek figyelemfelkeltő akciókat a sorompóknál a Balaton, illetve a Velencei-tó partján. „Június, július és augusztus hónapban mind a vasúti forgalom, de még inkább a gyalogos- és a személygépjármű-forgalom erősödik, hiszen egy turisztikai központban, turisztikai centrumban vagyunk. Egyértelmű a rendőrség felelőssége és még inkább talán, ami hangsúlyozható lenne, a közlekedő polgárok felelőssége” – mondta Sági János, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője.

Nyár végéig 44 átkelőt korszerűsít a MÁV országszerte. Több helyen fénysorompót és kamerát szerelnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!