2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán

A Modern városok program (MVP) részeként közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán - hangzott el a csütörtöki projektindító rendezvényen a helyszínen.

  • Közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán

Sárfalvi Péter, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta, a fejlesztéssel a kormány egyik fontos célkitűzése valósul meg, ugyanis szeretnék, ha minél több sportlétesítmény épülne vagy újulna meg, ezzel is biztosítva a mindennapos testneveléshez az infrastrukturális szükségleteket.

A békési megyeszékhelyen az 1988-ban épült sportcsarnokot nettó 816 millió forintból újítják fel, emellett 173 millióból sportszálláshelyeket alakítanak ki.

Marik Tibor, az önkormányzat sportberuházásokért felelős csoportvezetője közölte, a új küzdőtéri padlóburkolatot, szellőztető rendszert, VIP fogadót alakítanak ki, "európai szintű versenyek lebonyolítására alkalmas" pályavilágítás lesz, gépészeti fejlesztést valósítanak meg, emellett felújítják a lelátót is.

Kialakítanak egy 17 szobás, háromcsillagos sporthotelt is, ahol megyei szintű sportorvosi vizsgálatot is biztosítanak majd.

Marik Tibor kiemelte, a kivitelezést végző Swietelsky Magyarország Kft.-nek 260 napja van a munkálatokra; a munkaterület egy részét december elején átadták; a röplabda- és a kézilabdacsapat teljesen május elején vonul ki az épületből, addig meccseket is rendeznek ott. A felújítás ősszel fejeződik be.

Szarvas Péter polgármester emlékeztetett, a városban több sportberuházás is zajlik, tavasszal adják át a Röplabda Akadémia munkacsarnokát, emellett elkezdődött a sportuszoda és a multifunkcionális sportcsarnok tervezése, amely szintén az MVP keretében valósul meg. Gondoltak a szabadidős sportolókra is, több műfüves labdarúgópályát, szabadtéri fitneszparkot és futópályát adtak át az elmúlt időszakban.

A békéscsabai sportcsarnokot 1988. március 18-án adták át, akkor az ország legnagyobb, fővároson kívüli sportcsarnoka volt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!