2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde

Következik:

Híradó 12:30

Belföld

Közel 3 millió tonna fát írtatott ki a pécsi ellenzék polgármesterjelöltje

Egy MSZP-s politikus próbálta megakadályozni, hogy az "Informátor" stábja interjút készítsen Pécs ellenzéki polgármester-jelöltjével. Hiába a szocialista kampányfőnök erőszakossága, oknyomozó műsorunk készítői szembesítették Péterffy Attilát korábbi erdőírtó tevékenységével.

  • Közel 3 millió tonna fát írtatott ki a pécsi ellenzék polgármesterjelöltje

Az Informátort eltessékelni próbáló kampányfőnök Nyőgéri Lajos, az MSZP pécsi elnöke. A politikust korábban egy év próbára bocsátották, miután nagy nyilvánosság előtt rágalmazta Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét.

Péterffy Attila mielőtt az ellenzék közös polgármesterjelöltje lett a Pécsi Hőerőmű vezérigazgatója volt.

"Kevesen tudják Péterffy Attiláról az ellenzék polgármesterjelöltjéről, hogy 2008-tól 2015-ig a hőerőmű vezérigazgatójaként nagyon káros tevékenységeket folytatott az erdők ellen, hiszen ebben az időben közel 3 millió tonna fát égettek el az erőmű megrendelésére. Ha nem lett volna olyan ember, aki megrendeli, akkor nem égették volna el. A francia tulajdonos profitéhsége érdekében hiszen évi több milliárd osztalékot osztottak ki a francia tulajdonosnak, a mi környezetünk károsításával. Így tűntek el az erdők, a tájsebek, a talajvágások nyomai a mai napig is látszanak."

- mondta Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője.

Vicze Csilla civilként évek óta foglalkozik a Pécsi Hőerőmű kártékony működésével. Természetpusztító munkájával az Informátor szembesítette Péterffy Attilát.

"Mi Pécs városáért küzdünk, harcolunk és úgy gondolom, mi pécsiek megérdemeljük azt, hogy a legkomolyabb támogatást kapjuk meg a kormánytól, viszont van egy felelősségünk is, a ránk bízott támogatásokat úgy kell gazdálkodnunk, hogy itt az elkövetkező pár évben hosszabb távra gondolkozom, évtizedekben, ezt a régió szerepet betöltsük, és ezzel megválaszoltam a kérdést, hiszen a kormányzattal egy nagyon jó kapcsolatot kell ápolni, hiszen az itt lévő tudást azt meg kell mutatnunk, be kell mutatnunk a programokat, és ezeket a támogatásokat ezeket megfelelő célra fel fogjuk tudni használni."

- jegyezte meg Vári Attila, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Vári Attila szerint komoly gazdasági fejlesztésekre van szükség Pécsett, hogy a város visszaszerezze vezető szerepét.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!