2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Kövér László: Partnerek kellenek nemzeti szuverenitásunk megőrzéséhez

A szuverenitás, az önrendelkezés az a képességünk, hogy a saját magunk életét meghatározó kérdésekről önállóan, külső behatás, külső kényszer nélkül dönthessünk, – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából a HírTV-nek adott interjújában. A házelnök szerint az elmúlt mintegy 550 évünk a szuverenitásunk védelméről szólt, jelenleg pedig olyan szövetségesekre van szüksége az országnak, amelyek szintén nem engedik a nemzeti szuverenitásuk felszámolását.

  • Kövér László: Partnerek kellenek nemzeti szuverenitásunk megőrzéséhez

Kövér László úgy fogalmazott, jelenleg önkéntesen vállalt szövetségi rendszeren belül vagyunk szuverének, ugyanakkor hozzátette: az Európai Unió és újabban a NATO is kezd úgy viselkedni, mintha az EU és a NATO nem egy egyenrangú partneri gyülekezet, hanem mintha egy új birodalom lenne, amelyben a birodalmi központ időről-időre megpróbálja szűkíteni a tagállamok mozgásterét, hogy előbb, vagy utóbb tartományokká degradálja ezeket.

Az Európai Unió előrehaladott fázisában van ennek a folyamatnak, azt látni, hogy az európai tagállamok jelentős részének a politikai elitje ebben a hasznos idióták szerepét tölti be, tehát nem tudja, hogy mit cselekszik, ami sajnos ennél súlyosabb, hogy egy olyan elitnek a korrupt összetevője, része, amelyiknek tulajdonképpen ez az érdeke, ők majd a majdani birodalmi központnak lesznek az elitje – mutatott rá.

Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a közösség részének lenni egy önkéntesen vállalt szabad partneri együttműködés, nem pedig a szuverenitás feladása

az Országgyűlés elnökének közlése szerint.

Kiemelte, ma Európában kevés olyan ország van, amely a szuverenitása érdekében fel tud, vagy fel mer szólalni (…) mi elég nagyok vagyunk ahhoz, hogy úgy érezzük, mindent nem nyelünk le, viszont nem vagyunk elég nagyok ahhoz, hogy partnerek nélkül tudjuk érvényesíteni a magunk álláspontját, tehát

elementáris szükségünk van arra, hogy a közép- és kelet-európai országok politikai osztályai ne korrumpálódjanak bele egy ilyen nyugati elitbe (…)

csak együtt vagyunk képesek a szabadságunkat, a szuverenitásunkat megőrizni, külön-külön csak egy periférikus, lesajnált állam maradunk.

Hazánk nem lesz bevándorlóország

Az Izrael és a Hamász háborúja kapcsán a kérdező, Velkovics Vilmos felvette, hogy világszerte voltak palesztinpárti és a zsidó állam elleni tüntetések, köztük Németországban is, mint fogalmazott, gyakorlatilag elöntötte az antiszemitizmus a német utcákat. Erre reagálva Kövér László elmondta, a történtek élesen rávilágítottak arra, hogy az az elhibázott migrációs politika, ami az Európai Unió évek óta folytat, az olyan konfliktusok melegágya, amelyek nagyrészt még a világ előtt vannak, de „ebből kaptunk egy kis ízelítőt”.

Leszögezte, világossá kell tenni, teljesen mindegy, hogy mit mondanak Brüsszelben, Magyarország nem lesz bevándorlóország, az jöhet be Magyarországra, akit mi beengedünk és semmilyen táptalajt nem csinálunk a terrorizmusnak, a biztonságunk veszélyeztetésének.

Kövér László nem látja visszafordíthatónak a jelenlegi folyamatokat, mert – ahogy fogalmazott –

az a politikai elit, amelyik tőlünk nyugatabbra van minőségileg minősíthetetlen,

semmi olyan komoly projektje nincs, mivel meg tudná menteni Európát.

Arra a kérdésre, hogy egy birodalmi Európai Uniót, vagy egy nemzetek Európáját látja-e, ha jósolni kellene, az Országgyűlés elnöke emlékeztetett, a nándorfehérvári diadal óta hazánk történelme másról sem szólt, mint a szuverenitásunk, a hitünk, a kultúránk és a hagyományaink védelméről különböző hódító hatalmak ellen.

„Ezeknek a hódítóknak csak páncélosaik voltak, de annak a világbirodalomnak, amelyik most épülőben van olyan tudatformáló eszközök állnak a rendelkezésére, a közvélemény befolyásolására olyan rejtett eszközei vannak, amelyek korábban nem voltak” – mutatott rá.

A házelnök ugyanakkor úgy látja, nem lehet a népek önazonosulását és kultúráját egyszerűen megszüntetni, azoknak lennie kell, vagyis – tette hozzá –

az európai birodalom megszületése, egyben a halálát is jelenteni fogja.

Mivel közlése szerint ezt jó lenne elkerülni, a megoldást abban látja, hogy mind belföldön, mind pedig külföldön is minél több partnert kell keresni a nemzeti törekvések támogatására, főleg Közép-Európán belül.

Ha Közép-Európa egységesen fel tud lépni, akkor tudja külön-külön a nemzeti érdekeit a legoptimálisabban érvényesíteni (…) ez a térség még akár nyertese is lehet ennek a nagyon zűrzavaros időszaknak – jegyezte meg Kövér László.

Teljes interjú: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!