2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Kövér László: Az ország jobb ellenzéket érdemel

Minimum pénzügyi következményre számíthat az a 38 országgyűlési képviselő, aki a decemberi 12-i parlamenti ülésnapon rendbontást követett el – jelentette ki az Országgyűlés elnöke az ECHO TV-ben.

  • Kövér László: Az ország jobb ellenzéket érdemel

Emlékezetes, hogy a tavaly decemberi, utolsó parlamenti ülésszakon botrányos körülmények között sikerült módosítani a Munka törvénykönyvét. Kövér László az esetet a magyarországi parlamentarizmus egyik legsúlyosabb rendbontásának nevezte, a botrányban részt vett képviselők számára pedig súlyos szankciókat javasolt. A házbizottság nyilvánvalóan ezt nem fogadja el konszenzusosan. tehát a plenáris ülés dönt majd arról elfogadják-e a javaslatot. 38 parlamenti képviselőt érint ez – közölte az Országgyűlés elnöke.

A házelnök felidézte, amikor 2010 előtt Gyurcsány Ferenc irányította az országot a fideszes képviselők – az Országgyűlés tekintélyét tiszteletben tartva – úgy fejezték ki a legmélyebb megvetésüket és elutasításukat, hogy egyszerűen kivonultak az ülésteremből, amikor – Kövér szavai szerint – a nemzetáruló, gonosztevő miniszterelnök szót kapott a parlamentben.

Egyébként a parlamenti munkában folyamatosan részt vettünk és megpróbáltuk az érveinkkel magunk mellé állítani a többséget. Ahogy a példa mutatja, nem sikertelenül. Lehet, hogy nekik is ezzel kellene próbálkozni – tette hozzá.

A baloldalnak az az ördögi tulajdonsága, hogy nem szokott foglalkozni erkölcsi gátakkal, erkölcsi problémákkal – ezt már azzal kapcsolatban jelentette ki Kövér László, hogy úgy tűnik, a baloldali, balliberális ellenzéki pártok „kiengedték a karanténból a Jobbikot”, hiszen most már mindegyikük szemrebbenés nélkül mentegeti a Sneider Tamás vezette pártot.

Az Országgyűlés elnöke az erkölcstelenségre példaként hozta fel, hogy a kommunista és zsidó származású Rákosi Mátyás is szívélyesen beengedte a kommunista pártba azokat a nyilasokat, akik a világháború éveiben zsidókat lőttek a Dunába.

Kövér László szerint Magyarország jobb ellenzéket érdemelne, hiszen a demokrácia működéséhez hozzátartozik, hogy választás révén kormányváltás történik, ebben az esetben pedig nem szabadna, hogy összeomoljon a rendszer, hanem az új kormánynak egy meglévő értékközösség alapján kezdhesse meg a munkát, de ez az értékközösség ebben a pillanatban Magyarországon is hiányzik.

Echo TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!