2019. június 18.,
kedd, Arnold, Levente napja

Kövér László: Az Európai Unió szervei cinkosok és tettestársak

Hír TV

2018. szeptember 7., péntek 22:00, frissítve: szombat 07:21

Kövér László házelnök szerint hosszú évtizedek berögzült egyenlőtlenségeit nyílt esély megbontani az elkövetkező időben. Egyenlőtlenségeket a gazdasági kapcsolatokban csakúgy, mint a kultúra és tudomány frontjain.

Senki se gondolja, hogy a hetes cikkelyből bármi is lesz, talán még beterjesztői sem - véli Kövér László. A fő szomorúság az, hogy minden újabb epizód bizonyítja azt, hogy az európai elit mennyire inkompetens, és mennyire képtelen a helyzetet kezelni. "ennyire hülyék nem lehetnek, hogy az elit szembe megy saját céljaival, mellyel az Európai Unió sírját ássák. Amely közösség képtelen válaszolni arra a kérdésre ki is valójában, annak a közösségnek nincs jövője Kövér László szerint.

A Sargentini-jelentésre válaszul megfogalmazott magyar parlamenti állásfoglalás kapcsán szkeptikusan fogalmazott a házelnök. Reményét fejezte ki, hogy talán elmozdulás lesz a korábbi helyzethez képest az ellenzék részéről, hisz a harmadik megalázó vereség után mintha megjelentek volna olyan önkritikus hangok, miszerint nem lehet a néppel szemben politizálni. Ennek ellenére úgy véli, még csak nem is süketek párbeszéde folyik hanem egyszerűen mást értenek a fogalmak alatt a vitában résztvevő felek. Ebben cinkosok és tettestársak" az Európai Unió szervei, hisz ők is iktatják a hasonló válaszleveleket, "ennyiben maradunk és nem történik semmi. Májusban azonban az Európai Unió szerveinek további sorsáról is a választók döntenek majd.

 A teljes beszélgetés: