2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Kövér László: a nyugati államok megpróbálnak egy "rendes kommunizmust" felépíteni

A nyugati államok megpróbálnak egy "rendes kommunizmust" felépíteni – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szombaton Tihanyban, a Tranzit fesztiválon.

  • Kövér László: a nyugati államok megpróbálnak egy

Kövér László a Kommunizmus újratöltve – A marxizmus visszanyugatosodása című beszélgetésen azt mondta, hogy ma sokak számára meglepetés lehet a marxizmus nyugati újjáéledése, de az egész eszmerendszer onnan ered.

Mi kipróbáltuk már egyszer, ezért most elkerülnénk – fogalmazott, hozzátéve, hogy a nyugati államok mostanában megpróbálnak ezen eszmék mentén egy új világot építeni.

A házelnök úgy véli, hogy mindig újnak mondott, világmegváltó eszmék törnek a felszínre, de a módszer mindig ugyanaz és vele együtt az én felsőbbrendűsége is. Megjegyezte, hogy az ifjú liberális vezetők hozzáállása vérfagyasztó hasonlóságot mutat az egykori magyar kommunista vezetőkével.

Kövér László a legfontosabb feladatnak a fiatalok megóvását nevezte az új szélsőbalos eszmék csapdájától, amely szerinte a többi között a genderizmusban és a woke-ban ölt testet.

Véleménye szerint ehhez erős családok kellenek, mert csak azok tudják megvédeni a gyerekeket, illetve ezek gyengesége esetén az oktatási rendszernek kellene belépnie és felvállalnia a szocializációs funkciókat, átadni az értékeket, és megmutatni, hogy lehet élni közösségként.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója emlékeztetett arra, hogy sokáig azt hihette a világ, a kommunizmus eszmerendszere csak keleten tud szárba szökkenni, hiszen a transzatlanti térség a társadalomátalakítási kísérletben sokáig nem vett részt.

A '90-es évek után azonban új erőre kapott nyugaton, főleg az értelmiség körében, így jöhettek létre a BLM vagy az LMBTQ mozgalmak, amelyek ugyanolyan agresszívak, mint a cancel culture, amely a leképezése a Kínában megtapasztalt kulturális forradalomnak, ezek az előző évezredek kultúráját igyekeztek teljesen megsemmisíteni.

A főigazgató szerint minden eszközt fel kell használni az újra terjedő kommunizmus ellen, mert visszafordítani az őrületet nem lehet, az ismert múlt kezd eltűnni a marxizmus jegyében, a megőrzött bástyát talán meg lehet tartani.

Schmidt Mária úgy fogalmazott: ma Isten nélküli tökéletes társadalmak épülnek, a világ a totális diktatúra felé halad, ahol "mindent lát, mindent ellenőriz egy nagyon szűk kör, s "e receptért még Kína is sorba fog állni".

Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára a Kommunizmus újratöltve - A marxizmus visszanyugatosodása című pódiumbeszélgetésen a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 26-án. MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!