2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Kovács Zoltán válasza a Bloomberg véleménycikkére: "ne használjunk kettős mércét!"

A magyar kormánnyal szemben használt kettős mércét kifogásolta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bloomberg médiavállalat honlapján megjelent véleménycikkre írt válaszlevelében, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

  • Kovács Zoltán válasza a Bloomberg véleménycikkére:

Andreas Kluth, a Bloomberg szerzője szombati, A koronavírus rávilágított az EU növekvő irrelevanciájára című véleménycikkében "bádogdiktátornak" nevezte Orbán Viktort, Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnökét, aki szerinte "kasztrálta az ellenzék, a bíróságok és a sajtó nagy részét", és rendeleti kormányzás bevezetésére használta fel a koronavírus-járványt - emlékeztetett Kovács Zoltán.

Azt azonban Kluth nem említette, hogy számos más európai uniós tagállam rendkívüli állapotot vezetett be, egyes kormányok pedig sokkal nagyobb hatalmat ragadtak magukhoz, mint Orbán Viktor ideiglenes jogkörei - folytatta az államtitkár német, svájci és spanyol példákra hivatkozva.

Ennek ellenére nincs olyan újságíró, aki a német, svájci vagy spanyol jogállamiság miatt aggódna, és senki sem meri bádogdiktátornak hívni egyik említett ország vezetőjét sem - mutatott rá.

"Kluth egyúttal figyelmen kívül hagyja azt a kényelmetlen tényt, hogy ezek a rendkívüli intézkedések népszerűek a magyarok körében, és csaknem 60 százalékuk véli úgy, hogy meg kellene hosszabbítani őket a világjárvány végéig" - írta levelében az államtitkár.

Kovács Zoltán megjegyezte azt is, hogy a magyar kormány intézkedéseinek eredményességét Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője is elismerte.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!