2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Kovács Zoltán: Nem akarjuk a liberálisok útját járni

Hír TV

2018. november 8., csütörtök 21:23, frissítve: péntek 08:45

Magyarország nem azt teszi, hogy beáll a sorba, amit a liberálisok kijelöltek, hanem megpróbálja a saját útját járni, identitását nem feladni, hanem inkább az eredeti értékeihez ragaszkodni – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyarország Élőben című műsorban a Hír TV-n.

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban azt mondta, hogy erős nemzetek nélkül nincs sikeres Európa, míg Angela Merkel német kancellár ugyanezen a kongresszuson úgy nyilatkozott, hogy a nacionalizmus háborúhoz vezet. 

 „A nacionalizmus nem egy rossz szó – véli Kovács. – Ez annak a leírása, hogy Európában nemzetek vannak, és aki megpróbálja ezt tagadni, rosszként beállítani, az biztosan tévúton van.”

A kormányszóvivő szerint „az Európai Uniónak mindig is a sajátossága, ha úgy tetszik a lelke, lényege volt, hogy nemzetállamokból tevődött össze”. 

„Nem azt tesszük, hogy beállunk abba a sorba, amit a liberálisok állítottak fel vagy jelöltek ki, és feladjuk a saját identitásunkat, hanem leginkább az eredeti értékeinkhez és célkitűzéseinkhez szeretnénk visszatérni” – nyilatkozta Kovács.