2019. szeptember 21.,
szombat, Máté, Mirella napja

Kovács Zoltán: Lefagyasztottuk a helyzetünket a pártban

Hír TV

2019. március 21., csütörtök 09:24, frissítve: csütörtök 09:29

A Néppárt döntésével az emberek nyertek, mivel a lényeg majd a május 26-ai európai parlamenti választásokon dől el - jelentette ki Kovács Zoltán az ECHO TV V4 - Európa jövője című műsorában. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a Fidesz vezetése felelősen döntött, amikor nem hagyta, hogy megbontsák az EPP egységét, illetve azzal, hogy mi sem borítottuk fel ezt az egységet.

Tulajdonképpen lefagyasztottuk a helyzetünket a pártban - jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: ezzel annak lehetőségét is nyitva hagytuk, hogy a Néppárt visszatalál a bevándorlásellenes kereszténydemokrata alapokra. De meg kell várni, hogy az európai választók hogyan döntenek, onnantól kezdve lesz lehetőség minden következményről, lehetőségről, illetve a jövőről beszélni.

Évek óta próbáljuk az EU-ban lévő vitákat visszarántani a józan ész talajára, de sajnálatos azt látni, hogy ezek a viták az EPP-n belül is zajlanak. Alapvető kérdésekről kellene dönteni, például arról, hogy megengedhető-e, hogy az történjen Európával a migráció terén, ami az elmúlt három évben történt. Ebben a kérdésben a Néppárt nem volt képes egy bevándorlásellenes álláspontot felvenni - emlékeztetett Kovács Zoltán.

A teljes beszélgetés: