2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Kovács Zoltán: Egy nagy nyertese mindenképpen lesz ennek a választásnak + videó

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a magyarok csak nyerni tudnak a mostani önkormányzati és európai parlamenti választásokon, hiszen teljesen egyértelműen tudnak válaszokat adni arról, hogy a háborúpárti vagy a békepárti erőket választják-e.

  • Kovács Zoltán: Egy nagy nyertese mindenképpen lesz ennek a választásnak + videó

Ami a magas részvételi arányokat illeti, Kovács Zoltán a HírTV stúdiójában elmondta, arra számít, hogy hazánk az elsők között lesz abban a tekintetben, hogy hányan járultak az urnákhoz. 

Hozzátette: nincs kétsége afelől, hogy a kormánypártok megnyerik a választásokat és az is nyilvánvaló lesz, hogy a magyarok a háború és béke kérdésében melyik oldalon állnak. 

Arra van esély, hogy a szuverenista közép jobboldali pártokból egy olyan megkerülhetetlen erő jöjjön létre az Európai Parlamentben, amely nélkül nem lehet úgy irányítani az Európai Parlamentet, illetve ebből kifolyólag az európai intézmények működését sem, mint ahogy az előző 5 évben végezték. Valóban egy bonyolult erőrendszerről beszélünk, amiben a leegyszerűsítések nem egyszerűek részben, nem is feltétlenül mindig ildomosak, de talán idehaza ezt mi jól csináljuk. Tehát, amikor az európai parlamenti választások tétjéről, vagy éppen az önkormányzatiról beszéltünk most, a végén csak le lehet szálazni, le lehet pontosítani, hogy a választók fejében egyértelmű döntés lehessen, ne bizonytalanság legyen, hanem tisztán lássák, hogy ha békét akarnak, a békepárti erők és az Európai Unió jövőjét tekintve pedig a józanság, a pragmatikus, az egymáshoz való viszonyban a tisztelet alapján álló viszonyt szeretnének elérni, akkor hogyan kell szavazni, ellenben azokkal, akik az elmúlt öt évben arra használták az Európai Parlamentet egyébként, hogy megpróbálják eltiporni a nemzetállamokat, hazug jelentéseket gyártsanak és olyan politikai feszültséget gerjesszenek európai intézmények között és tagállamok között, amiből biztosan nem profitált az Európai Unió

- mutatott rá a politikus.

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!