2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kovács Zoltán: A magyar emberek véleménye fontosabb a pártfegyelemnél

A magyar kormány minden kritikát meghallgat, de a magyar emberek véleménye fontosabb a pártfegyelemnél – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

  • Kovács Zoltán: A magyar emberek véleménye fontosabb a pártfegyelemnél

Kovács Zoltán az Európai Néppárt részéről a kormány plakátkampányával kapcsolatban megfogalmazott kritikák kapcsán úgy vélte, hangulatkeltés folyik a magyar kormány és a Fidesz-KDNP ellen. Leszögezte: a kormánynak feladata tájékoztatni a magyar embereket arról, hogy miről kell döntést hozniuk a közelgő európai parlamenti választáson.

Egy kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy az elmúlt hetekben bebizonyosodott, a kormány plakátkampánya tényszerű, annak minden állítása igaz. Az Európai Bizottság bevándorláspárti, intézkedései bevándorló kontinenssé tennék Európát – fogalmazott. Hozzátette, hogy a tájékoztató kampány március 15-ig folytatódik.

Arra a kérdésre, nem tartanak-e attól, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt, Kovács Zoltán azt válaszolta: a kizárás ésszerűtlen lenne, hiszen a Fidesz a józan ész szavát képviseli, ami egybecseng a magyar emberek, és egyre több európai ember véleményével is, miszerint a migráció olyan veszély, ami az európai kultúra alapjait fenyegeti. A magyarok már több alkalommal kinyilvánították, hogy meg kell védenünk Európa keresztény értékeit és meg kell állítanunk a bevándorlást – fogalmazott.

Az államtitkár egy másik kérdésre válaszolva annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az Európai Bizottság túlterjeszkedik hatáskörén, titokban készít elő döntéseket, kész helyzet elé állítva a tagállamokat. Példaként a kötelező kvótáról szóló döntést hozta fel, amelyet 2015-ben az Európai Tanács kétszer visszautasított, végül mégis „átkényszerítették”.

Kovács Zoltán leszögezte: az Európai Uniónak egyenrangú tagállamok együttműködésének kell maradnia, ahol nincs kényszer azokban a témákban, amelyekben nincs teljes egyetértés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!