2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Kovács és Hiller visszatérne az MSZP vezetőségébe

Kovács László 1998 és 2004 között hat évig már volt a Magyar Szocialista Párt elnöke. A súlyos választási vereség után a Céltpontnak azt sem zárta ki, hogy újra ringbe száll a posztért az őszi tisztújító kongresszuson.

A volt külügyminiszter a Hír TV Célpont című műsorában beszélt erről. Elmondta, hisz „ebben az értékrendben”, ezért szívesen visszatérne a párt vezetésébe.

A szocialista politikus nem hiszi, hogy el kellene indulnia a pártelnökségért, de „jelentős támogatottsággal” a háta mögött, ha úgy érezné, hogy ez lenne „a legjobb megoldás”, akkor kora ellenére elvállalná. „Azt mondom, hogy tudnám jól csinálni” – tette hozzá a júliusban 75 éves Kovács László.

Kritika

Egyre több szocialista politikus áll ki a nyilvánosság elé azzal, hogy Mesterházy Attilát terheli a felelősség a csúfos választási kudarcért. Szekeres Imre lemondott, Braun Róbert bizalmi szavazást kért önmaga ellen, Lendvai Ildikó pedig a teljes párt újjáépítéséről beszélt. Az MSZP elnöke ennek ellenére továbbra is kapaszkodik a székébe. Olvassa el a Magyar Nemzet összeállítását.

 

Juhász Ferenc és Szekeres Imre után az MSZP volt elnöke, Hiller István is a párt megújulását sürgeti.

Hiller István – aki szintén volt már az MSZP elnöke – az összefogást okolta az április 6-i rossz választási eredményért. Szerinte a kormányzásra való alkalmatlanságukat mutatta, hogy 10 hónapig nem tudtak megegyezni az együttműködésről, és folyamatosan csak tárgyaltak „önmagukkal”.

Bár Mesterházy Attilát és Bajnai Gordont is jó miniszterelnöknek tartaná, ő maga is szívesen visszatérne a vereség után újraszerveződő MSZP vezetésébe.

Gyurcsány Ferencet nem lehet megkerülni a baloldalon

Hiller – aki egyébként Kovács László utódja volt az MSZP elnöki székében – a Célpontnak elárulta, hogy vállalna párttisztséget, de arra a kérdésre, mely szerint milyen pozícióban gondolkodik, kitérő választ adott: „Hát, ezt nem Önnek fogom elmondani.” A politikus hozzátette: nem hiszi, hogy Gyurcsány Ferenccel miniszterelnökként számolni kell Magyarországon az elkövetkező évtizedben. Arra viszont számítani kell, hogy ő is vezetni akarja majd a baloldali ellenzéki erőket.

A volt oktatási miniszter egyetértett azzal a felvetéssel, hogy aki majd az MSZP elnöke lesz, az szembe fogja találni magát Gyurcsánnyal. Hiller szerint „ez egy konkurenciaharc lesz a baloldalon”. „Aki időben nem beszél erről, az vagy nem látja a valóságot, vagy meg akarja téveszteni a választókat” – tette hozzá.

A Célpont műsora

Az MSZP egykori ügyvezető alelnöke, Csintalan Sándor pedig azt sejti, hogy Gyurcsány Ferenc egyenesen a Jókai utcai székházba akar visszatérni. „Ferenc nem fogja hagyni. Tehát ő vissza akarja szerezni a szocialista pártot” – fogalmazott. Csintalan Sándor a jelenlegi szocialista pártban nem lát se vezetésre, se miniszterelnökségre alkalmas politikusokat.

Juhász: Merényletet követtek el az MSZP ellen

Súlyosan bírálta párttársait Facebook-oldalán Juhász Ferenc. A Gyurcsány-kormány honvédelmi minisztere szerint súlyosan veszélyezteti az MSZP főpolgármester-választási esélyeit az, hogy Horváth Csaba visszalépett a jelöltségtől, Molnár Zsolt budapesti elnök pedig egyenesen felajánlotta az LMP-nek, hogy a szocialisták beállnak a zöldpárt jelöltje mögé.

 

Burány változtatna a vesztes szoci csapaton

 

Nem várna az önkormányzati választások utánig a választási vereség elemzésével Burány Sándor. A szocialista politikus – aki bírálta Mesterházy Attilát, amiért nem gratulált a Fidesznek a választási győzelemhez – a Népszavának arról beszélt: a vesztes csapaton változtatni kell, és az európai parlamenti választások után le kell vonni április 6-a tanulságait.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!