2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Kovács: A nyomásgyakorlás csak a bemelegítés

A Verhofstadt-féle csörte, az Európai Parlament folyamatos nyomásgyakorlása csak bemelegítésnek tekinthető Kovács Zoltán szerint. A nemzetközi kommunikációs államtitkár a Hír TV Péntek 9 című műsorában arról beszélt: a hazai ellenzék egyedülálló Európában, ami a feljelentések számát illeti.

  • Kovács: A nyomásgyakorlás csak a bemelegítés

Az európai parlamenti választások, és az új intézményrendszer, bizottság, tanács és társaik felállítása, az ekörül várható politikai pour-parler , a várhatóan hazánkra irányuló össztűz teszi különösen indokolttá, hogy megerősített és megnövekedett politikai mandátum birtokában lehessen elvégezni ezt a feladatot. A Verhofstadt-féle csörte, az Európai Parlament folyamatos nyomásgyakorlása csak bemelegítésnek tekinthető. 

Politikai hungarikum az, amit az ellenzék művel – mondta Kovács Zoltán. Egyetlen európai állam egyetlen ellenzéki pártja sem műveli azt, amit a magyar, miszerint hegyekben állnak a feljelentések az Európai Bizottságnál és az Európai Unió különböző szervezetinél. Nem ma kezdte a baloldal ezt sem, hisz már amikor kormányon voltak is mindig nyugatról próbálták, a jóformán 1992 óta fasisztának tekintett ellenzéküket ellehetetleníteni– idézte fel a magyar baloldal európai múltját Kovács Zoltán. 

Ez az internacionalizmusból, hogy ne mondjam a kommunizmus utóéletéből eredő attitűd lehet az, amit ma nem csak a szocialisták, hanem a liberálisok is tesznek. Ha valami nem tetszik nekik, akkor azonnal egy nemzetközi össztűz zúdul ránk- ismertette új pozíciója egyik fő indokát Kovács Zoltán frissen kinevezett nemzetközi kommunikációs államtitkár. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!